Мартин Боршуков извоюва първа титла в кралската класа на Интерактив тенис

Мартин Боршуков извоюва първа титла в Интерактив тенис, като победи трима от най-добрите играчи на лигата в Осмия вечерен турнир, категория ИТЛ 500. Той триумфира с купата след само четири състезания в социалната тенис мрежа. На четвъртфинала в спортен клуб „Дема“ Мартин се наложи над N1 в годишната ранглиста Владислав Искренов с 4:3, 4:0, на полуфинала отстрани Адриан Стоименов 4:2, 4:2, а на финала записа победа с 2:1 сета (2:4, 4:0, 10:2) над Цветан Иванов. Шампионът се включи в турнирите на Интерактив тенис през януари и досега беше достигал най-много до полуфинал. В тази надпревара обаче той показа характер и с агресивна игра взе първото място.

„Нещата при мен най-накрая се получиха – с постоянство и агресивна игра, - коментира победителят представянето си. – Най-трудният ми мач беше с Адриан Стоименов. И двамата играхме хубав атакуващ тенис. Влади Искренов пък ме водеше с 3:0 и 40:0, но тогава заложих на агресията, той започна да се ядосва и така не му дадох шанс. Победата ми на финала дойде закономерно. Не влязох в мача много добре, но във втория сет станах по-търпелив и обърнах резултата. Разчитах основно на най-добрия си удар – форхенда, излизах на мрежата и взимах инициативата само при удобни къси топки. Интерактив тенис ми допадна, защото има перфектна организация. Срещам се с различни съперници, а участниците в турнирите са приятелски настроени и се забавляват на корта. Ще продължа да играя, като ще заложа най-вече на чалънджърите. Благодаря специално на моя спаринг партньор Станислав Стефанов, който има заслуга за победата ми.“

При начинаещите титлата в 8 Night | Tennis Club Dema отиде у Петър Чавдаров, който победи в мача за първото място Боян Чилингиров с 2:0 сета. При средно напредналите във финала Атанас Арсов се наложи с 2:1 сета и пълен обрат над Боян Драгановски.

Програмата на Интерактив тенис продължава с мачовете на начинаещите в Деветия вечерен турнир в ТК 1882. В понеделник на кортовете излизат средно напредналите, а на 28 септември е ред на напредналите. 

Партньори

Домакини