Боян Драгановски: Готов съм да печеля при най-добрите в ИТЛ, липсва ми още малко техника


Боян Драгановски е една от новите звезди на Интерактив тенис. Той се появи в лигата през юли 2020, а оттогава има 21 победи и 5 загуби. За три месеца Боян спечели една титла при начинаещите, една при средно напредналите и вече гледа към първото място при напредналите. Разговаряме с него след победата му на финала на Деветия вечерен турнир в тенис клуб 1882 над Светозар Стоянов. 

-          Бояне, появи се в Интерактив тенис отскоро, откога играеш тенис?

-          Играя от малък, но няколко пъти спирах и започвах, без да съм се занимавал професионално. Тази година едни приятели ме поканиха на турнир и го спечелих. Казаха ми за Интерактив тенис и пробвах категория 125. Исках да си върна формата и засега нещата се получават много добре. Не работя с треньор. Играя с приятели, тренираме без точки, правим спаринги. Покрай ИТЛ се запознах с много нови момчета, които са на по-добро ниво и започнах да играя с тях.

-          Загуби последния си мач, осминафинал в Деветия вечерен турнир, от лидера в годишната ранглиста Владислав Искренов. Трудна ли беше срещата?

-          Преди 2-3 седмици пак играх срещу нещо, на ИТЛ 500 на „Дема“. Тогава се представих по-добре - загубих шампионския тайбрек с 10:8. Сега той игра по-добре и ме би в два сета. За да спечеля срещу него ми трябва още опит и подготовка. Имам слаби места, трябва да подобря бекхенда и сервиса си. Влади ги понаучи и ги експлоатираше много добре. Загубата не ме притеснява, защото и победата при средно напредналите във вечерните турнири дойде от третия път. Имах два изгубени финала и взех купата в Деветия вечерен. По принцип все ме спираше Атанас Арсов, но го бих от третия път. Затова и на Влади му обещах да го бия следващия път.

-          Голяма ли е разликата между мачовете при средно напредналите и напредналите?

-          С много от момчетата не съм играл, но в ИТЛ 500 има 4-5 играчи, които са много по-добри от мен - Любен Попов, Мартин Боршуков, Валентин Бонев, Светослав Стоичков. Другите не са толкова далеч, мисля, че дори и от Влади, който е номер едно в ранглистата, не съм толкова далеч. Трябва ми още време, защото започнах да играя преди 3-4 месеца и ще съм готов.

-          Какво ти харесва в ИТЛ?

-          Всичко е отлично организирано, има постоянно турнири, запознавам се с нови хора. Мениджърът на лигата Ивайло Цанков е супер – ако имаш проблеми сменя часове и кортове. Това със сигурност са най-добрите турнири в София. Откакто почнах да играя участвах на няколко места, но това е най-доброто.

-          С кой от топ играчите в света сверяваш играта си и би искал да приличаш?

-          Играя агресивно и бекхенд с една ръка. Затова – може би на Доминик Тийм. Харесвам и Надал, но не обичам да разигравам толкова дълго от задна линия и не използвам топспин. Може би най-много ми допада Федерер, защото и аз обичам да излизам на мрежата, а пък и той е доста агресивен.

-          Какво ти предстои в тениса?

-          Да спечеля ИТЛ 500. Започвам да се готвя за тези турнири. Имам една седмица до следващия чалънджър. Днес ще тренирам пак. Психически съм готов, нямам проблеми. Липсва ми само малко техника, бекхенд и сервис. Ако съм и по-постоянен всичко ще е ОК. Готвя се и за финалите на Интерактив през декември - за последната осмица. За това обаче ще трябва да се представям по-добре в категория 500.

Партньори

Домакини