Влади Искренов спечели пета титла във вечерните турнири на ИТЛ

Влади Искренов спечели пета титла във вечерните турнири на Интерактив тенис. Във финала на деветото издание на надпреварата за 2020 той надигра Цветан Иванов с 4:2, 4:3. Шампионът доказа, че не случайно е на върха в годишната ранглиста на ИТЛ – само ден по-рано той стигна до финала на седмия чалънджър на лигата като записа четири мача в един ден. Въпреки това на кортовете в клуб 1882 Влади демонстрира отлична форма и с усмивка вдигна поредната си купа.

Мачът за титлата от Деветия вечерен турнир, категория 500, започна оспорвано, но и на двамата съперници им трябваше време, за да свикнат с осветлението и с тежката настилка. За по-малко от 20 минути първият сет отиде за Влади – 4:2. Във втория сет разиграванията бяха по-продължителни и Цветан поведе с 3:1 и 0:30 при подаване на Искренов. Тогава противникът му започна да подава остри топки към бекхенда му, да излиза по-често на мрежата и взе подаването си. Последваха дълги разигравания, в които Влади демонстрира железни нерви и стигна до победата с 4:3.

„Това беше третият ми мач с Цветан и за моя радост трета победа,“ каза шампионът след награждаването. „Очаквах тежка среща и се бях подготвил психически. Цецо е един от най-добрите играчи в ИТЛ и е важно да го притискаш постоянно. Форхендът му е тежък и ако му позволиш да води играта, е невъзможно да го биеш. Спечелих финала с търпение и съм много доволен от тактиката си. Поздравявам с победата моята приятелка и треньорка Никол Йорданова.“

Титлата при средно напредналите от Деветия вечерен турнир отиде при Боян Драгановски, който надигра в мача за титлата Светозар Стоянов 4:3, 4:3. Това е втората му титла в Интерактив тенис за три месеца, а плановете му са да започне да побеждава и при напредналите.

Шампион при начинаещите в 9 Night | Tennis Club 1882 стана Йордан Младенов. Той вдигна купата след категоричното 4:0, 4:0 над Иван Косев.

Програмата на Интерактив тенис продължава с мачовете на начинаещите и средно напредналите от Десетия вечерен турнир в Софийски тенис клуб. Отворени са схемите при напредналите от Десетия вечерен турнир и във всички категории от Единадесетия вечерен турнир, който започва на 26 октомври във Via Tennis Star

Партньори

Домакини