Любен Попов с хеттрик в Интерактив тенис

Любен Попов спечели финала при напредналите срещу Ивайло Боджаков в Десетия вечерен турнир на Интерактив тенис, с което записа трета титла в лигата за 2020 година. В мача за първото място в Софийски тенис клуб той се наложи с 2:1 сета в драматичен мач и тайбрек сет, завършил 19:17 в негова полза. 

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки той прибра в колекцията си трети трофей след купите в шестия чалънджър на ИТЛ през август и в първия чалънджър през януари. Така Попов показа, че не случайно през 2019 стана най-добър играч на Интерактив тенис. Миналата година той допусна само две загуби на полуфинали в турнирите на ИТЛ и записа осем победи във Вечерни турнири, чалънджъри и едно състезание на Weekend Tour. 

По всичко личи, че и сега Попов е в топформа и е готов да побеждава наред. Със сигурност шампионът ще направи всичко възможно да защити титлата си от финалния Мастърс на лигата от миналата година. Bottega ITL Finals ще се проведе от 5 до 12 декември в MG Tennis Club, а право на участие имат осемте най-добри играчи в Интерактив тенис. Засега сигурно място в схемата имат първи пет състезатели от годишната ранглиста, а за останалите три позиции има няколко кандидати. Имената им ще бъдат определени от представянето на напредналите в последния за ноември вечерен турнир в тенис клуб Via Tennis Star.

Титлата при средно напредналите в Десетия вечерен турнир спечели Радостин Шавов с победа на финала над Велислав Панчев с 4:2, 4:0. Шавов играе в ИТЛ само от три месеца, но напредва бързо и вече ще трябва да се изявява в горните категории.

При начинаещите шампион стана Георги Балабанов, надделял категорично в мача за титлата над Петър Чавдаров с 4:0, 4:0. Това е първа титла за Георги в Интерактив тенис, а по енергията и желанието му за победи личи, че няма да е последната.

Партньори

Домакини