Две седмици до финалния тенис Мастърс на ИТЛ

След две седмици Интерактив тенис събира най-добрите любители за 2020 година на финалния си Мастърс. Bottega ITL Finals 2020 ще се проведе от 5 до 12 декември в MG Tennis Club в София. Право на участие в него имат първите осем в годишната ранглиста на лигата според точките, събрани от надпреварите в най-високата категория ITL 500. Засега са сигурни шест участници: Владислав Искренов, Валентин Бонев, Цветан Иванов, Ивайло Боджаков, Любен Попов и Марк Хаджижеков. Имената на последните двама в схемата ще станат ясни до две седмици, когато ще приключи 12 Вечерен турнир за напреднали. Заявки за участие в него дадоха топ любители като Радо Владимиров, който се връща на корта, за да развали плановете на част от амбициралите се за игра на финалите. В борбата за място в шампионския турнир се включва и Мартин Боршуков, а мачовете за призово класиране в 12 Night | MG Tennis Club ще са ожесточени.

Финалният Мастърс на Интерактив тенис се провежда от 2015 година. Първият шампион е Никола Милев, а след него купата вдигнаха Едиз Батран, Радослав Владимиров и Любен Попов. През тази година турнирът има основен спонсор – производителят на пенливи вина Bottega SpA, който осигурява специална награда за победителя. Шампионът ще получи тридневна екскурзия за двама до изба Bottega в Северна Италия. Пътешествието включва посещение на лозята и винарните на винопроизводителя, разходка във Венеция и Тревизо, и вечеря в традиционен италиански ресторант.

Официалните топки на Bottega ITL Finals 2020 са Tecnifibrе One-X, като освен това за всички участници ще бъдат подсигурени подаръци от марката. Турнирът се провежда по модела на финалите на ATP в Лондон и ще бъде изпитание както за психиката, така и за физиката на играчите. Форматът е 2 от 3 тайбрек сета, като полуфиналите и финалите ще се играят със съдия на стол. Домакин на надпреварата за втора поредна година е един от най-модерните тенис центрове на Балканите MG Tennis Club в парка „Заимов“, а настилката е Green Set Comfort.

Партньори

Домакини