Марк Хаджижеков грабна титлата в 11 Вечерен турнир на ИТЛ

Марк Хаджижеков спечели купата при напредналите в 11 Вечерен турнир на Интерактив тенис, който се проведе в тенис клуб Виа тенис стар. На финала той победи Мартин Милчев с 2:1 сета (4:1, 1:4, 10:3) и записа втора победа в лигата за 2020 година. Марк дебютира в ИТЛ през декември 2019. Първа си титла при напредналите взе през януари 2020 на Първия вечерен турнир в ТК 1882. Сега, след седем месеца почивка, той се върна на корта и доказа, че е сред най-добрите аматьори.

Срещата за първото място в 11 Night | Via Tennis Star започна на високи обороти, като в първите два гейма и двамата играчи имаха по няколко шанса за пробив, но не ги реализираха. В третия гейм Марк успя да вземе подаването на противника си и удържа предимството си до края на сета. Във втория сет обаче нивото му спадна, а Мартин започна да вкарва ударите си и записа пробив. Марк опита да отговори на агресивната игра с агресия, но допускаше много грешки и изпусна сета. В шампионския тайбрек Марк изгради предимство в резултата още в началото, като не игра агресивно, а се опитваше да държи топката в корта. Така, след като стигна до 4:3, той не даде нито една точка на съперника си и спечели срещата.

„Не играх в Интерактив тенис няколко месеца заради корона вируса“, - каза шампионът след като взе купата. – „Карантината ме извади от ритъм, но се радвам, че се върнах. Изиграх няколко много добри мача и съм доволен от титлата. На полуфинала със Светльо Стоичков спасих 5 мачбола и спечелих от шестия си мачбол. Беше страхотен мач и съм благодарен за усещането. Да спечелиш турнир след толкова отразени мачболи, при това преди фаза финал, е специално усещане. С нетърпение чакам последния вечерен турнир за 2020, за да натрупам достатъчно точки за финалния Мастърс. Форматът в Bottega ITL Finals 2020 е много интересен. Играе се 2 от 3 сега и ще съм доволен ако се класирам.“

При средно напредналите в 11 Вечерен турнир триумфира Тома Пойрязов, който спечели мача за първото място срещу Боян Драгановски с 4:1, 3:4, 10:7. При начинаещите златния медал извоюва Антонио Данов, победил на финала Димитър Маринов с 4:2, 4:3.

Програмата на Интерактив тенис продължава с мачовете на начинаещите и средно напредналите от 12 Вечерен турнир в MG Tennis Club. Записването за надпреварата при напредналите все още е отворено, а точките ще важат за финалния Мастърс на лигата. Той ще се проведе от 5 до 12 декември в MG Tennis Club с участието на осемте най-добри играчи за 2020.

Партньори

Домакини