Броени дни преди началото на US Open

Интересни неща се случиха на тенис кортовете на Академия Каратанчева - домакин в изданието Ladies Night Tour тази седмица! 

Най-напред тенис-дамите се записваха за участие в обявените мъжки турнири на ITL, но накрая сами направиха своя вечерен турнир! Браво за куража на 10-те участнички, тържество на справедливостта в изготвянето на тяхната турнирна схема. Големият турнирен боец и поставената под Np.1 Ваня Желязкова стана шампион след оспорван финал 4:2, 4:1 срещу другата поставена под No.2 Силвия Стефанова.  Силвия демонстрира много качествена игра и чисти удари през целия турнир и заслужава поздравления за прекрасния финал. Купата обаче отиде на другия адрес, тъй като Ваня показа непримирим дух и огромно желание за победа. Опитните Искра Бочева и Ива Дарданова достигнаха до полуфиналите и със сигурност ще потърсят своя реванш още на следващите турнири. Организаторите предложиха безплатно участие за всички загубили в първи кръг – страхотен жест, който да окуражи и мотивира по-неопитните в тяхното тенис начало. Идеята е да се привлекат нови участнички занапред, те няма какво да загубят - трябва само да опитат.

Но най-важното продължи да се затвърждава и след този прекрасен турнир  – ITL се превръща в социална тенис среда, която събира хората в реалния живот. Всички редовни участници се радват на възможността за среща с нови опоненти, различни стилове на игра и непознати предизвикателства. Но на финала при дамите се срещнаха бивши състудентки, наскоро съученици при мъжете се срещнаха 20 години по-късно. На корта! Това прави уникални всички тенис събитията от календара на ITL 2022, защото участниците са позитивни хора, с близки интереси, възрасти и отношение към играта.
Очаквайте следващото издание на самостоятелен женски ITL турнир през м.септември 2022г на кортовете на ТК 15:40. Бъдете смели и регистрирайте Вашето участие (защо не и първо?) за едно гарантирано вълнуващо преживяване.

М.В.

Партньори

Домакини