Barocco Open - "Железният" си направи подарък за РД

По замисъл предвиден да се проведе в рамките на 2 дена, но този турнир стартира в събота, 13.08 и завърши....в събота, 20.08! Времето постави на сериозно изпитание организацията му – прекъсван заради дъжда принудително, преместван на други кортове Непланирано – изобщо голям тест за неговото провеждане, но когато има воля, имаи начин казва народа и накрая остават само положтелните емоции. Но да започнем с шампиона в кралската категория – Мартин Милчев, познат още като „Железният“, спечели безапелационно - ден след тортата за рождения си ден той вдигна и купата на победител. Явно шампанското помага! Като експресен влак, който бърза за гара Перник Мартин преодоля своите опоненти с чудесна игра, постоянство и разпределение на силите в процеса на турнира. Прогнозите, че на финала може да го чака Едиз Батран се потвърдиха, но Алигатора бе далеч от славните за него години и за финалния двубой вече нямаше много алтернатива. Все пак малката купа и спечелените точки от турнира дават на Едиз надеждата за Мастерс-а през м.декември, която е голямата му цел. 

Мачът на турнира обаче направиха Иво Боджаков и Атанас Крастилов още на ¼ финалите. Географска битка на двама гладиатори (Гоце Делчев срещу Варна), в която имаше всичко – желание за победа, тенис умения и тактически решения в движение, прекъсване заради следобедния дъжд над София, различни кортове и предизвикателства към настройката и концентрацията за игра. Браво на момчетата и на Атанас за победата! Иво остана малко разочарован, защото в 2 последователни турнира отпада в първите си мачове, нетипично за рекордьора по победи във веригата, очакваме го още по-нахъсан и амбициран през м.септември. Във тази фаза паралелно се изигра и двубоя на “най-бързите крака“ в ITL тура – Коцето Янов срещу Марти Дамянов – тези двамата можеха да играят до късните вечерни новини, но Янов се поздрави с победата.  Емоции имаше и в по-ранните мачове от схемата на турнира – Миро Василев от средно-напредналата група достигна до заветната победа No.100 в своите ITL участия и обеща да не спира дотук.

В по-ниската категория 250, изиграла се на 13-ти, 32-а участника запълниха схемата, като в тази категория победител стана Алек Захариев надделял със 6:2 над Делян Кирилов. В утешителния турнир победител стана Мартин Дамянов, което говори само посебе си за нивото на турнира. 

При такива условия и изпитания на физиката и духа на кортовете, присъствието на партньорите от “Office Therapy” беше прекрасна идея на организаторите. Освен, че финалистите получиха награди от "Борн" - препарати от Германия, победителите в двете категории получиха ваучери за спортно възстановителни процедури. Именно от специалистите от Office Therapy бяха в готовност да помогнат при превенция от контузии, което при тенис-аматьорите е важна тема и никога не трябва да се подценява. Правилната подготовка преди всеки мач, подгряването без да се прибързва, леките упражнения и настройка са задължителни за да се избегнат травмите и да се гарантира здравето за целия тенис сезон.


Месец август отминава със своите шампиони и страхотни тенис битки, в духа на fair play и незабравими моменти. Но ITL керванът следва своя път и календарни събития – за всеки има възможности за изява през следвашия месец - от столицата до морето, през вечерни часове и свободата на уикенда, за начинаещи и за напреднали.

Партньори

Домакини