За тениса, хората и вечерните турнири

Общото в живота на тенис любителите е, че идва един момент, много дълго отлагане, когато желанието да хванеш тенис ракета става толкова непреодолимо, че те кара да станеш от дивана и да действаш. Едни започват своето тенис приключение със забравената в килера, стара ракета с мек кордаж, други търсят в Youtube  информация относно първите стъпки, трети се консултират с приятели, които вече имат опит, а има и такива, които си намират треньор и тръгват на уроци. Началото и пътищата, по които минава всеки от вас са различни, но рано или късно по този път ние се срещаме, защото вечерните турнири на ИТЛ са неизменна част от живота на всеки любител. И някак неусетно любопитството и плахия интерес се трансформират в любов към играта и тениса става част от начина ви на живот.

В един момент човек си дава сметка, че играта с треньор или приятел не му е достатъчна.  И той се сблъска с интересна задача – къде и как да си намери нов партньор за игра, който обаче да е със сходни на неговите тенис умения, за да се получи равностойна игра. А би било много удобно, ако има и някой, който да организира запазването на корт, с достъпна локация, в удобно извънработно време, съобразявайки се с твоите свободни за тенис дни, и всичко това да се случва регулярно, за да можеш по всяко време да се включиш, ако ти хареса. Всички тези изисквания, които на пръв поглед изглеждат неосъществими, всъщност имат едно много лесно решение, което се намира на един клик разстояние от теб – www.interactive-tennis.com  Вечерните турнири на ИТЛ предлагат разнообразна и богата база профили на различни опоненти – без ограничения за пол, възраст или националност.

Ако поставиш правилно критериите за търсене, то ще откриеш съвсем лесно правилното решение - Вечерните турнири, които са запазената марка на ИТЛ.

ИТЛ, този Истински Тенис Лъч по пътя ти към най-вълнуващите мачове, има своята 10-годишна история в България, като предлага достъпна и удобна web базирана платформа. В нея бързо и лесно можеш да създадеш своят персонален профил, да регистрираш своето участие за някое от предлаганите там събития и да попаднеш в среда, в която ще намериш своето място и тенис принадлежност.


Какво получаваш, ако решиш да участваш във вечерните тенис турнири?

-          Да поиграеш любимата игра след работа, което ще те освободи от натрупания през деня стрес.
-          Да избегнеш висенето пред телевизора, гледайки тревожните новини или скучните TV реалити предавания по това време на деня.
-          Да не се занимаваш да търсиш къде и с кой да поиграеш тенис, защото от ИТЛ са се погрижили за това вместо теб.
-          Да освободиш уикенда си за други занимания, задължения, приятели или семейството като цяло.
-          Да направиш мач с опонент с твоя ранкинг и да усетиш тръпката на състезателния дух.
-          Да победиш, да усетиш удовлетворение от играта на точки, резултат или отделен удар дори, което ще повиши твоето самочувствие и увереност.
-          Да срещнеш нови тенис приятели и да споделиш вълнуващи теми на чаша бира след мач.
-          Да си вземеш „хапчето“ срещу стреса и да направиш нещо добро за тялото и здравето си.
-          Да изпиташ емоцията на активен участник в тенис схема, която е досущ като на твоя идол.
-          Да си поставяш цели, с които да напредваш и развиваш нивото си на игра.
-          Да покажеш хъс и характер в оспорваните моменти.
-          Да се похвалиш на близки и приятели, че практикуваш аристократичен спорт с вековна история и да ги вдъхновиш и те да опитат.


За да бъдем обективни ще посочим някои малки неудобства,  които може да се появяват от време на време:

-          Не всеки ден си в оптимална форма и точно в деня на мача може да не покажеш най-доброто от себе си, но пък турнири има постоянно, така че лесно ще наваксаш.
-          След оспорван двубой нивото на адреналина се покачва и може да ти бъде трудно да заспиш до малките часове на денонощието.
-          Има вероятност да загубиш срещата, което може да те ядоса и да възникнат множество въпроси „ако бях играл по правата, а онази топка не спря в мрежата...“, но както знаем, учи се този, който греши.
-          При лоши метеорологични условия организаторите може да преместят твоя мач за друг ден и така да се охлади ентусиазмът ти за игра. Не го губи!
-          Със записването на турнир поемаш ангажимент към другия опонент и организацията на турнира и трябва да се съобразиш с това.

И ако трябва да обобщим, всичките предизвикателства, които Интерактив Тенис предлагат на своите тенис последователи се свеждат до едно – имаш свободата да избираш. Може да решиш да играеш само на открито или само на закрито, да предпочетеш игра на клей кортове или на твърди настилки. Имаш свободата да участваш в различни категории според твоите предпочитания. Да избираш удобни и неудобни дни от седмицата, с които програмата да се съобрази. Единственото, което ТРЯБВА да направиш е да се регистрираш в избрания от теб турнир и да очакваш програмата си в неделя.  

 

За кого са вечерните турнири на ИТЛ?

Участието във Вечерните турнири няма строго лимитираща рамка. Могат да се включат всички начинаещи, леко напреднали, както и любители с повече опит и умения. Условното разделяне в тези 3 групи, а и квалификациите за всяка, предполага максимално равностойни срещи, защото основната цел е да се играе тенис за удоволствие, без излишна доминация на единия партньор.

Дамите имат привилегията да могат да се записват, както на турнири с участието на мъже, така и да премерят сили във формата създаден специално за тях Ladies Night. Окуражаващ стимул за начинаещите е възможността да играят допълнителни срещи, ако отпаднат още в първите кръгове на по-горните категории, така плащаш една такса, но получаваш поне две гарантирани срещи с различен опонент.

Прилагането на ограничения за участие на ниво пол, възраст, националност и религия са далеч от тенис идеите на ИТЛ. За разлика от футбола или други колективни спортове изискващи поне една дузина хора, ИТЛ лесно ще намери партньор за интересна игра, защото е нужен само още един участник, а нашата база от профили расте всеки ден!

Вечерните турнири са предназначени за ангажираните през деня хора, за които времето е ценно и само вечерния часови диапазон е времето, в което имат възможност за малко спорт и положителни емоции.


Къде и кога?

Турнирите никога не свършват! Всеки месец има вечерни турнири, като те са разделени в различни категории за максимум тръпка и както се каза „има за всеки по нещо“. Дали ще избереш категория за начинаещи или такава в която и Гришо е добре дошъл, то изборът е твой. Домакини на събитията са едни от най-популярните места за тенис в столицата, което ти дава още по-голяма свобода. Представяте ли си какво щеше да бъде, ако турнирите на ATP се провеждаха само в Париж?!


Как да направиш профил?

Бързо и лесно можеш да направиш своя профил в системата на Интерактив Тенис и да избереш къде да се запишеш за участие или да предизвикаш опонент за спаринг. За да станеш част от играта трябва да посочиш име, ниво на игра, от кой град си, както и да оставиш контакт за връзка с теб. След като имаш своя профил вече си готов да избереш в кой формат или категория искаш да се включиш, като всяка среща ще бъде отразена в твоя профил. Всеки твой опонент също може да вижда твоите успехи и да се подготвя преди среща J


Защо рейтингът е важен за нас?

Основната ни цел е играчите да играят максимално равностойни тенис срещи. Всички знаем, че не е приятно начинаещи играчи да играят срещу напреднали и обратното. Точно затова решихме да премахнем този проблем, като въведем сигурна рейтингова система, която максимално точно да определя нивото на игра на участниците в нашите турнири.

 

Какво е "ИТН" и как да разбера какъв е моят рейтинг?

ИТН отразява цялостното ниво на игра, като ИТН 4 е най-високият рейтинг, а ИТН 10 представлява играч, който е начинаещ. При регистрация в нашата система Вие сами избирате своя стартов рейтинг от ИТН 10 до ИТН8 според зададените стандарти. При играчи покриващи условията на рейтинг ИТН7 или ИТН6, е нужно да се свържете с администратор, за да въведе съответния като стартов. Рейтинг от ИТН 5 или по-голям, може да бъде достигнат единствено с участия в турнирни срещи, като разделението в турнирите е спрямо рейтинга на играчите.


Готов ли си? Покажи какво можеш!

Партньори

Домакини