Попов и Хаджижеков ще спорят за големия финал на ИТЛ

Любен Попов и Марк Хаджижеков ще играят за първото място в последния турнир на Интерактив тенис за годината Bottega ITL Finals 2020. Големият шампион на лигата ще бъде излъчен днес в 18:00 часа, като срещата ще бъде предавана на живо с коментар в YouTube канала на Интерактив тенис. Мачът ще се проведе в столичния MG Tennis Club със съдия на стол.

До момента двамата финалисти са се изправяли един срещу друг два пъти, като Попов води с 2:0. И двете срещи се изиграха през последните две седмици – първата на полуфинала на последния за сезона вечерен турнир, а втората – в груповата фаза на мастърса.

Любен Попов се класира за финала на Bottega ITL Finals 2020 с пълен актив от точки и категоричното 6:0, 6:1 над Валентин Бонев в полуфинала. В другия полуфинал Марк Хаджижеков имаше доста по-оспорвана битка с Мартин Боршуков. Двамата направиха най-интересния мач до момента и завършиха 6:3, 4:6, 6:2.

Срещите от финалния мастърс бяха излъчвани за пръв път на живо с коментар от студиото на ИТЛ, което допринесе за максимално удоволствие на феновете. Тази година турнирът има официален партньор – производителят на пенливи вина Bottega, който осигурява голямата награда за победителя. Вторият спонсор на надпреварата е Tecnifibre, предоставил топките на надпреварата и награди за участниците.

Веднага след финала днес ще бъдат връчени годишните награди на Интерактив тенис, които са единствени по рода си в България. Ще бъдат отличени най-проспериращ играч на лигата, най-успешен дебют на годината, най-посещаван профил в платформата на ИТЛ, най-активен участник, любимка на публиката, любимец на публиката и тенис клуб на 2020. Специални награди ще получат и спонсорите на финалния мастърс.

Партньори

Домакини