ITL Sofia Masters 1000 - Започват квалификациите !

Тази седмица стартират квалификациите на Мастерс 1000 – жребият за квалификациите е изтеглен, схемата е готова и всеки участник очаква своя първи двубой. И докато професионалния Sofia Open ще приключи по разписание в неделя, то мачовете от квалификациите ще се играят цели две седмици! Като програма те ще излъчат 16 победители, които през м.октомври ще се включат в основната схема с поставените играчи в турнира. Затова обаче ще трябва да дадат най-доброро от себе си във вечерните часове на кортовете на БНТЦ.

По традиция квалификациите имат своята неповторима любителска атмосфера – ударите не са от най-качествените, контрола върху топката се губи на моменти, но играчите компенсират с повече усърдие, повече тичане и понякога с по-дълги разигравания. “Ние не сме най-добрите, но затова пък се стараем най-много“ – казваше един от участниците миналата година.  Със сигурност това е пътя, през който са преминали и най-изявените в Interactive Tennis, защото освен умения се изискват още и добра физическа подготовка, тактическа грамотност, преодоляване на трудни моменти и разбира се, огромно желание за победа.

Винаги в квалификациите се подготвя и изгрява някоя нова тенис звезда и вероятно така ще бъде и сега. Ще има от всичко – изненадващи резултати, продължителни двубои, ще има адреналин в повече,  радост и разочарования, ще има емоции и много забавление от играта.  

Ако все пак следваме някаква тенис логика, тази фаза на турнира Мастерс 1000 също има своите фаворите – познати играчи като Д.Бенчев, М.Маринов, С. Аданов, Ал.Захариев, Д.Кирилов, Ат.Арсов са достатъчно подготвени и мотивирани за да продължат напред в основната схема. Но в тениса докато не спечелиш и последната точка не можеш да си сигурен в крайния успех.

Така, че всеки има своите шансове за победа и нека по-добрите да продължат напред в духа на спортсменство и спортно удовлетворение от всяко разиграване на корта! 

Партньори

Домакини