ITL Sofia Masters 1000 - Мачовете на истината!

За всеки тенис играч е истинска привилегия и чест да влезе във втората седмица на един голям турнир. Дори за топ играчите на професионалния Grand Slam това е придизвикателство и трудна цел, но на ITL Sofia Masters 1000 някои от участниците ще влязат дори.....в 3-тата седмица на турнира. Това се оказва напълно възможно!

След снощните последни двубои стана ясен списъка на най-добрите 16 играчи, които преодоляха квалификациите през последните 2 седмици. Очаквано имаше много тенис битки, регистрираха се и някои изненади, но все пак най-подготвените заслужено продължават напред. Отбелязваме накратко, че Алек Захариев отпадна още в първия си мач, Тома Пойрязов също се  „препъна“ във втория си мач, но пък изгря звездата на сензацията Велизарий Бабански с 2 поредни победи, страхотен прогрес за Ники Атанасов и неговия позабравен стил „сервиз-мрежа“. И каква спортна страст и оспорваност на всички кортове - 20 от сетовете завършиха с тайбрек, а 14 двубоя се решиха в решителен трети сет!

Какво предстои в следващите дни? 

Вече е изтеглена и Основната схема, в която никой не попада случайно. Прави впечатление, че всеки един от двубоите в нея може спокойно да бъде достоен финал на аматьорски турнир, провеждан където и да е в цялата страна. В елитният списък са включени играчи с различен ранкинг 4,5 или 6, от София и други градове, от България и чужбина, от претенденти и вече спечелили турнира, дори жена ще наблюдаваме в надпреварата, за което трябва да я поздравим! Силите наистина са много изравнени тази година, което е гаранция за напрегнати и непредвидими мачове. За разлика от минали години няма изявен фаворит за спечелване на титлата, дори за финала букмейкарите поствят доста възможни имена и сериозни коефициенти. Това е знак, че качеството на тениса в турнирите на ITL се повишава непрекъснато, редица нови имена се появяват на тенис хоризонта и предизвикателството за победа вече съпровожда всеки един двубой. Няма аусайдери в тази фаза на турнира!

Затова елате на кортовете на БНТЦ за да се порадвате на играта на най-добрите в турнира! Има какво да се види и научи, но нека и дадем своите аплодисменти от трибуните за усилията на корта! А „Черешката на тортата“ - големият финал - е на 23.10.2022г.

По време на турнира тече промоцията на Мели Гел "Купуваш 10, получаваш12".
MelliGEL е първият 100% био енергиен гел, сертифициран от Informed Sport (Световната организация, която тества спортните храни и добавки за вещества, които са забранени в спорта, съгласно изискванията на Световната Антидопингова Асоциация –WADA). 

Партньори

Домакини