Тенис клуб „Бароко“ приема начинаещите на ITL

След дългия и изтощителен есенен Мастърс на ITL идва ред на Вечерните турнири, с които се навлиза в решителната фаза от шампионат 2022. Балоните на повечето кортове вече са вдигнати и любителите могат спокойно да планират своя график, като записването за Деветия вечерен тенис турнир вече е отворено. Арена на любителите на всички нива ще бъдат хард кортовете на ТК“Бароко Спорт“ в Столицата, които и тази година ще предложат топъл балон за практикуващите аристократичния спорт. 

Началото дава надпреварата в категория ITL 125 – за начинаещи до средно напреднали с рейтинг от ИТН10 до ИТН8. Това са турнирите, в които с най-голямо спокойствие своя състезателен дебют могат да направят и тези, които тепърва правят първите си крачки в тениса. Рейтинговата система на състезателите гарантира двубои със съперници на сходно ниво, което носи бързо повишаване на нивото и разбира се, много забавление на корта. В последното издание за начинаещи, провело се в края на миналия месец Мирослав Горчев спечели турнира в тенис клуб „15:40“. Във финала той победи трудно французинът Стефан Крозе с 4-1, 2-4, 10-4. 

Двубоите от вечерните турнири се провеждат от 20 и 21 часа, което дава възможност за игра след работно време. Важно е да се отбележи, че при регистрацията всеки участник може да заяви до два неудобни за игра, с които организаторите се съобразят и гарантират удобен график за всеки. Форматът на мачовете е FAST4 - два сета до 4 гейма с мини тайбрек при 3-3. При равенство в сетовете се играе шампионски тайбрек до 10 точки. Надпреварата ще продължава в рамките на две седмици, след които ще бъде определен и поредният шампион на категория Night Tour 125. Срещите при начинаещите започват в понеделник, 24 октомври, като записването е отворено до 22-ри.

Вечерните турнири от категории ITL 250 и ITL 500 ще започнат съответно на 31 октомври и 7 ноември. В тях също възможност за участие имат и начинаещите като схемата е направена така, че в първите кръгове да имат съперници със сходен рейтинг. Освен това от Интерактив тенис съобщават, че удължават своята програма за утешителни срещи за всички участници. С нея се гарантира, че при ранно отпадане в турнирите, всеки си гарантира допълнителен час на корта с опонент на своето ниво. 

Партньори

Домакини