ITL Sofia Masters 1000 – Aнализ!

Прикачената снимка с удар на шампиона от турнира показва колко много тенис качество има в двубоите на веригата ITL. 

Почти всеки елемент от това изпълнение е близо до перфектното – от позицията на краката до изпънатата играеща ръка след удара, от баланса на лявата ръка до изправеното като струна тяло. Точката на правилен контакт с топката е изисквало лек подскок с краката, изпълнената с кинетична енергия стойка на max и само вижте къде и как се позиционира ракетата след удара! Нагоре и все нагоре - като описва завършената линия от подготовката на удара до крайната му фаза. Красота!

Но да не забравим най-важното – погледнете къде е насочена топката след този изумителен бекхенд! Тя лети със страхотно ускорение по правата и съдейки по погледа на играча – очевидно в избраната от него посока. Това се нарича тотален контрол - както върху силата на удара, така и върху желаното направление по дължината и ширината на корта.
Не се съмнявайте, че това е било winner. Ако опонента е бил на мрежата, при такъв качествен удар с чист контакт той само е изгледал преминаващата топка покрай него. Ако пък е бил в дъното на корта, то най-вероятно е останал „замръзнал“, с безпомощен поглед и плаха надежда, че топката може да бъде out.

Браво, Марк! Прекрасна илюстрация на класа! Продължавай да ни радваш с високо тенис ниво и занапред!

МВ

Партньори

Домакини