5 звездно тенис приключение край стопанството на Uva Nestum Wine & SPA

За поредна година тенис ударите на любителите ехтяха на кортовете в Гоце Делчев, сред приказните лозя на гостоприемния комплекс Uva Nestum!

Това беше последния турнир на открито за календарната 2022 и всички участници в този тенис празник дойдоха с чудесно настроение и позитивни нагласи, които съпътстваха курортния престой от началото до неговия край. 

И как да бъде по друг начин когато съчетаваш любимия тенис със СПА процедури, утвърдено вино от местната изба и занимания за малките и големите, за играчите и техните семейства! Имаше открита възможност за целодневна дегустация на подбрани вина за всеки ценител. За дамите беше организиран специален кръжок по рисуване с вино – творческа обстановка, зададена тема, персонални пособия, релакс и неизменната чаша вино за вдъхновение! Всеки участник отнесе своята авторска творба със себе си като спомен за едно прекрасно преживяване. 

А за децата? Е, грижата за техния пълноценен и усмихнат престой беше на специално ниво. Те можеха да избират между игри в детския кът, разходка по алеите и специално организираните тенис уроци с Мария Самандова. Нали бъдещите шампиони са някъде сред тях?
Изобщо идеята за семеен тенис уикенд предлага като цяло пъстра палитра от положителни емоции. Не може и няма как да скучаеш дори и без да си включен в тенис схемата на турнира - получиха се нови запознанства, споделени майчини съвети сред усмихнати деца, много шеги, пълен релакс в стаята за масаж или другата, изпълнена с източна музика и излъчване на хималайска сол, безгрижна разходка сред подредените лозя, раздумка в ресторанта с чаша питие и цигара (за някои). По-органзираните успяха да прескочат до близките села Лещен, Ковачевица, Гърмен или Делчево и да похапнат нещо по-засукано от родопската кухня. Някои предпочетоха да четат книга на терасата в слънчевата неделя; с чаша кафе и фреш бяха забелязани и такива, за които лаптопа е неизменна част от живота. За феновете на английския футбол пък бяха на разположение съответните TV канали, което вкара още малко адреналин в късния съботен следобед.

А иначе тенис турнира завърши с очаквана победа на един от считаните за фаворити – Ивайло Воденски. Той проведе своите мачове изключително практично, уверено, концентрирано и успешно. “Терминаторът от Благоевград“ спечели втори пореден Уикенд турнир в рамките на 2 седмици. Поздравления! Всички участници проявиха истинско мъжество като се справиха с капризите на времето – от дъдовните квалификации в събота през слънчевите елиминации в неделя. Нищо не можеше да помрачи страхотното настроението, защото в дух на феърплай и взаимно уважение се изиграха оспорвани мачове с трудно предвидим резултат.

Вярваме, че догодина повечето участници ще се върнат пак. Защото магията на виното и лозята остави един незабравим спомен, а за хубавите тенис емоции никога няма лимит и ограничения!

СНИМКИ

Партньори

Домакини