Нова година, нов домакин на вечерните турнири

Обновеният столичен тенис клуб „MG Tennis Paradise” предоставя нова възможност на любителите на тениса и ще приеме Първия вечерен турнир на Интерактив тенис за 2023та. Основната цел на Интерактив тенис е да се даде възможност на тенисисти със сходен рейтинг, без значение от техния пол и възраст, да се срещнат на корта и да предизвикат себе си срещу равностойни опоненти. За да няма срещи между участници със сериозна разлика в нивото, всяка категория има своите поставени според рейтинг и точки, а останалите играят квалификационни кръгове. Това дава шанс в първите кръгове на всяка надпревара, без значение от нейната категорията, да се получат максимално равностойни двубои.

Първият вечерен турнир от календара на ИТЛ за София стартира на 9 януари, понеделник, с турнир за начинаещи. Право на участие в тази категория имат всички играчи с ИТН рейтинг от 10 до 8. Категория „Начинаещи“ е отлична възможност за всички, които правят своите първи стъпки в играта на точки или не се чувстват уверени. Записването за категорията е отворено до 6ти януари, включително.

Категория „Напреднали“ започва седмица по късно, на 16ти януари, а в нея се допускат играчи с рейтинг от ИТН 10 до ИТН 6. Тя е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали играчи, които вече имат контрол над топката. Записването за схемата при напредналите е отворено до 13 януари.

Най-високата категория – „Експерти“ започва на 23ти, като за участие в нея се допускат играчи от всички нива на подготовка, без значение от техния рейтинг. Участието в тази категорията носи точки за официалното класиране на Интерактив тенис, като най-добрите осем в края на годината се допускат до участие във финалния Мастърс на лигата.

Началните часове на срещите са от 20:00 и 21:00ч., като участниците играят два къси тайбрек сета до четири (fast4), а при равенство в отделните части, победителят се определя в "шампионски тайбрек" до 10 точки.

Всички очакват с нетърпение новия сезон, в който да усъвършенстват уменията си на корта, да намерят нови приятели и да поддържат отлично здраве. За да заявите своето участие в турнира е нужно да влезете чрез личния си профил в системата на Интерактив тенис и да изберете къде искате да се включите.


НАЧИНАЕЩИ - РЕГИСТРАЦИЯ

НАПРЕДНАЛИ - РЕГИСТРАЦИЯ

ЕКСПЕРТИ - РЕГИСТРАЦИЯ

Партньори

Домакини