Интерактив тенис връчи годишните си награди

Владислав Искренов от Радомир получи приза за „най-добър играч на Интерактив тенис за 2020“ на скромна церемония по връчване на годишните награди на най-голямата аматьорска лига в България Интерактив тенис. Заради пандемията от коронавирус ITL Awards 2020 се проведоха в камерен състав, но лигата избра и отличи за шести път най-изявените аматьори в тениса.

N1 в годишната ранглиста на ИТЛ Владислав Искренов успя да спечели наградата си предсрочно, още преди края на финалния мастърс, който се проведе от 5 до 12 декември в MG Tennis Club. След като записа първата си победа в групите на Bottega ITL Finals 2020, той събра 3750 точки и беше недостижим за втория в годишното класиране Любен Попов. Влади влезе в Интерактив тенис през декември 2019 и за 12 месеца игра повече от 60 мача, 47 от които спечели. В седем турнира се класира на първо място, а в три остана на крачка от купата, загубвайки битката във финала.

Заради борбеността и успехите си Владислав Искренов взе още една от годишните награди на Интерактив тенис – за дебют на годината. От първия си сезон в ИТЛ Влади се утвърди като един от най-успешните играчи и беше непреодолимо препятствие и за най-опитните играчи.

Най-проспериращ тенисист на ИТЛ за 2020 е Боян Драгановски. Той започна участието си в турнирите от най-ниската категория 125, но бързо започна да побеждава и в по-горните категории. От ноември неговият рейтинг е 6, което означава, че ще трябва да играе при напредналите.

Делян Кирилов получи отличието за играч с най-посещаван профил в платформата на лигата с над 2500 посещения.

Наградата за най-активен играч на 2020 грабна Светослав Качаков, който за 12 месеца участва в 33 турнира. От дебюта си в лигата през септември 2019 досега Светослав има 28 победи и 43 загуби. През 2020 той загуби един финал и два полуфинала във вечерните турнири при начинаещите, но вече редовно играе и в горните категории.

За втора поредна година наградата на феновете за „любимка на публиката“ получи Мариана Грозданова. Любимец на публиката стана Велчо Миронов от Казанлък, избран след гласуване на феновете.

Тенис клуб на годината за втора година е MG Tennis Club. Кортовете в парка „Заимов“ предлагат най-добрите условия за игра в София, а състезателите на Интерактив тенис оценяват високо перфектната настилка, отличното осветление и гостоприемството на домакините.

По традиция Интерактив тенис връчи две специални награди. Плакет за подкрепа на аматьорския спорт получи генералният спонсор на финалния мастърс на лигата – производителят на пенливи вина Bottega. Италианската компания осигури голямата награда за победителя в Bottega ITL Finals 2020 Любен Попов, а освен това помагаше за доброто настроение в още няколко турнира през годината. За втора поредна година Tecnifibre подаде ръка на ИТЛ, като осигуряваше топки за турнирите и предметни награди за състезателите. За помощта си за аматьорския тенис представителят на марката за България Бранко Аврамовски получи специален плакет.

Заради пандемията от коронавирус тази година ITL Awards 2020 се проведоха без официална церемония. Въпреки ограниченията върху спорта от март до юни, за 12 месеца Интерактив тенис проведе 12 вечерни турнира, 7 съботно-неделни чалънджъра и 11 състезания от семейната тенис и СПА верига Weekend Tour. N1 в годишната ранглиста на ИТЛ стана Владислав Искренов с 3750 точки, следван от Любен Попов с 3500 точки и Валентин Бонев с 2640 точки.

Партньори

Домакини