Дебютантът Стефан Божинов триумфира във втория чалънджър на ИТЛ

Стефан Божинов е шампионът при напредналите във втория чалънджър на Интерактив тенис за 2021 година. Той дебютира в съботно-неделните турнири на аматьорската лига, но показа здрави нерви и отлична игра, и изненадващо за фаворитите вдигна купата. Във финала той победи Никола Милев с 6:5, след като губеше с 1:5, но успя да направи обрат и след пет мачбола на съперника тирумфира в тайбрека.

По пътя към финала Стефан победи N1 в Интерактив тенис за 2020 Владислав Искренов с 6:2, а след това се наложи със същия резултат над Мартин Милчев. През миналата година Божинов спечели надпреварата от семейната тенис и СПА верига Уикенд тур в Хот Спрингс в с. Баня, като даде заявка за още победи над най-добрите аматьори в България. Сега той показа невероятен шампионски дух и обеща да се върне за още титли възможно най-скоро.

„Доволен съм от представянето си и от играта на другите участници, - каза след триумфа си Божилов. – Състезанието беше на високо ниво и със сигурност ще се включа в следващата надпревара след две седмици. Това беше първото ми участие в този формат на Интерактив тенис и съм впечатлен. Миналата година играх във веригата Уикенд тур и ми хареса организацията и приятелските отношения между участниците. Победите днес дойдоха след отлична концентрация, а до 6:2 срещу Влади Искренов стигнах след малко съвети от играчи, които познават стила му. Във финала имах и малко късмет, защото противникът ми се контузии и не можа да продължи да играе на същото ниво. Аз видях възможност за победа и проявих инат, така нещата се получиха. Подкрепиха ме и другите играчи, което ме вдъхнови. Целта ми през тази година е да участвам във финалите на Интерактив тенис през декември. Ще се опитам в малкото турнири, в които участвам, да събера максимум точки, които да ми гарантират място в схемата при най-добрите.“

Утешителния турнир на ITL Challenger 2 | Via Tennis Star спечели Боян Драгановски, победил в мача за титлата Иван Денев с 6:4. При начинаещите шампион стана Иван Радев. В събота той отбеляза четири години от дебюта си в Интерактив тенис, а във финала триумфира с 6:4 над Иво Андреев.

Вторият чалънджър на ИТЛ за 2021 година събра повече от 60 играчи, като имаше участници от София, Радомир, Гоце Делчев, Велинград, Перник и Ботевград. Повече от 10 от тях дебютираха в лигата, но въпреки това нивото на игра непрекъснато расте, а мачовете стават все по-оспорвани. Третата надпревара от този формат ще се проведе на 6 и 7 февруари в тенис клуб SBS (Университет по библиотекознание и информационни технологии).

Партньори

Домакини