Интерактивна Тенис Лига откри сезон 2015!

В средата на месец Ноември стартира първият от календара на ITL Sofia 2015 Любителски тенис турнир - Раковски Тенис Къп.
Успоредно с това организаторите от Интерактив Тенис представиха на своите почитатели изцяло обновения си сайт с помощта, на който турнирите отново са разделени в категории според нивото на участниците, което гарантира максимално удоволствие от играта на корта. 

Вечерния формат на срещите не уплаши любителите, общия брой на включилите се  в турнира достигна 65 играча.
Интересен е факта, че нараства броя на дебютантите мъже и жени осмелили се да вземат участие в любителски тенис турнир на първи път. Приветстваме всички тях и им желаем успехи!

В по-ниската категория участие взеха 40 човека.   Липсата на женски турнири в София, пък доведе 6 дами решили да се изправят наравно срещу мъжете, за което ги поздравяваме. Една от дамите - Виктория Велева стигна до полуфиналите, но за жалост там шанса не бе на нейна страна и отпадна с 2:1 сета (4:5 4:1 7:10) от Антон Величков. В другата полуфинална среща се изправиха двамата най-добре представили се до момента с по 3 поредни победи - Александър Аспарухов и Георги Тилов. В този мач Тилов игра доста колебливо, Аспарухов пък стоеше доста по-стабилно и заслужено спечели правото да играе на финала срещу Антон Величков след 2:1 (0:4 4:1 10:6).  Във финала Алекс бе по-мотивирания и с 2:0 (5:3 4:1) сета взе първите си 250т. И двамата финалисти получиха награди - ваучери за кордаж от Babolat. 

В по-силната ITL500 в битка за купата на турнира се включиха 26 участника. В тази категория с всеки изминал мач мачовете ставаха все оспорвани и интересни. И тук не липсваше женско присъствие и лицето на Жанет Василева. До финала стигнаха Кирил Стоянов и Даниел Драгомиров. Ако по пътя си към финала Стоянов среща сериозна съпротива единствено на четвъртфинала в лицето на Георги Милев (4:5 4:1 10:8), то Даниел Драгомиров взимаше всеки мач с решителен шампионски тайбрек и много оспорвана игра до последно срещу опонентите си Ники Илиев (4:2 2:4 10:7) , Йордан Пичуров (5:4 3:5 10:4) и Асен Георгиев (4:2 2:4 10:7). 

Финалната среща се разви по очаквания вече начин за Драгомиров, но този път крайния резултат бе друг. След 4:2 1:4 и драматичен тайбрек 10:8 Кирил Стоянов успя да разбие победната серия на Драгомиров. Публиката проследи с удоволствие красивата игра на финалистите, която ги държа в напрежение до последния момент на мача! 
Победителят в турнира освен с купа и 500т. си тръгна с чек на стойност 100лв. от Babolat, а за Драгомиров остана утешителната награда - ваучер за кордаж от Babolat. 
Награди получиха  Жанет Василева, Явор Клячев и Симеон Симеонов, които бяха най-активните участници, включили се и в двете категории на турнира.

Продължава записването за вторият от календара на "ITL Sofia 2015" турнир -  "Pro Sport Tennis CUP", който е отворен за всеки, без значение от пол или възраст.  
Партньори

Домакини