Марк Хаджижеков е големият шампион в Първия вечерен турнир на ИТЛ

Марк Хаджижеков извоюва титлата в Първия вечерен турнир на Интерактив тенис за 2021 при напредналите. Във финала в спортен комплекс „Свети Йоан“ той се изправи срещу Иво Боджаков и взе победата категорично с 4:1 и 4:0. Марк показа отлична игра и здрави нерви, влизаше агресивно в разиграванията, а ударите му бяха прецизни и неспасяеми. Противникът му се върна на корта след месец отсъствие заради контузия, но беше достоен съперник в борбата за първото място.

„Съперничеството ни с Иво е отдавна и той ме победи в първия ни мач, - коментира Хаджижеков след победата. – Сега водя с 2:1 победи и съм доволен от показаното. Във финала ударите ми се получаваха и от форхенд, и от бекхенд, и играх много агресивно. Това е любимият ми стил и е добро начало на годината. Поздравявам Иво за представянето, защото имаше контузия, която не му позволи да се включи във финалния мастърс през декември. Радвам се, че стигна до финала на първия турнир за годината. Тенисът ми носи голямо удоволствие. Миналата година бях загубил любовта си към любителската игра, но сега я преоткрих. В лигата имам много приятели, а играчите са добре настроени. Атмосферата е уникална и ще продължа участието си в турнирите.“

При средно напредналите шампион в Night Tour | Saint John стана Делян Кирилов, който победи в мача за титлата Красимир Живачки с 2:1 сета (4:3, 1:4, 10:3) и вече се очертава като сериозна заплаха за най-добрите в лигата.

При начинаещите победител стана Калоян Соколов. Той дебютира в турнирите на Интерактив тенис, показа отлична игра и се наложи във финала над Денис Николов с 4:3, 4:2.

Програмата на Интерактив тенис продължава с мачовете на начинаещите в третия вечерен турнир за годината, който се провежда в Софийски тенис клуб. Отворено е записването и за надпреварата при средно напредналите. Тази категория е подходяща за любителите, които имат опит в игра на точки, но им трябва повече увереност и опит в състезателна обстановка. 

Партньори

Домакини