Владислав Искренов е шампионът в третия чалънджър на ИТЛ за 2021

Владислав Искренов спечели безапелационно третия чалънджър на Интерактив тенис за 2021. На финала на ITL Challenger 3 | TC SBS на кортовете на Университета по библиотекознание и информационни технологии той победи Валентин Бонев с 6:1 и записа втора титла в лигата за годината. Първата купа Искренов вдигна през януари, когато доминира в първия чалънджър на ИТЛ, отново срещу Валентин Бонев с 6:5. Този път Влади даде на съперника си в двубоя за титлата само гейм, като демонстрира бързина, точност и стабилна игра. Бонев влезе във финала уморен, след трудни победи над Стефан Божинов, Милен Балтов и Цветомир Ценков. Искренов се възползва от грешките на съперника си и спечели първото място с лекота.

„В турнира се включиха изключително силни тенисисти и затова нямах големи очаквания, - каза шампионът след като взе купата. – Играх мач за мач, и спечелих първото място. Поздравявам съперника си от финала, защото той мина през много тежки мачове. Моите срещи бяха една идея по-леки и имах повече сили. Спечелих два мача с 6:0, а на полуфинала отстраних Атанас Кръстилов с 6:4. Двубоите ни с Вальо винаги са много интересни и в повечето случаи свършват с тайбрек. Така че днес спечелих учудващо бързо и наистина съм доволен.“

Утешителния турнир в тенис клуб SBS спечели Мартин Милчев, който надделя във финала над Боян Драгановски с 6:2. В надпреварата от категория ИТЛ 250 в събота шампион стана Константин Янов, победил в мача за титлата Алек Захариев с 6:0. Това е първа титла на Константин в Интерактив тенис, а Алек игра първия си финал в лигата.

През двата дни на ITL Challenger 3 | TC SBS на кортовете на тенис клуб SBS излязоха 45 играчи от София, Перник, Радомир, Гоце Делчев и Казанлък. В надпреварата при напредналите в неделя се включиха повечето от звездите на лигата, а мачовете бяха оспорвани и на изключително високо ниво.

Програмата на Интерактив тенис продължава с надпреварата на начинаещите, средно напредналите и напредналите във Втория вечерен турнир в тенис клуб 360. Отворено е записването за Третия вечерен турнир, който започва на 15 февруари в ТК 1882 с мачовете на начинаещите.

Партньори

Домакини