Валентин Бонев взе купата в петия чалънджър на Интерактив тенис

Валентин Бонев взе купата при напредналите в петия чалънджър на Интерактив тенис, който се проведе в клуб Via Tennis Star. Във финала той победи Атанас Кръстилов от Гоце Делчев с 6:4 и записа първа титла за годината.

Мачът за трофея започна ударно за Бонев, който не даде шанс на съперника да влезе в мача и за минути поведе с 3:0. Следващият гейм мина през много равенства и въпреки че Валентин го спечели и дръпна в резултата с 4:0, Атанас се мобилизира и взе три поредни гейма. Въпреки умората Бонев отново спечели гейм и поведе с 5:4. Следващият гейм отново мина през много равенства и завързани точки, но Валентин го записа на своя сметка и спечели финала с 6:4.

„Още на загрявката за последния мач скъсах кордаж и се наложи да започна срещата с друга ракета, - каза Бонев. – Въпреки това играта ми тръгна, а всички компоненти вървяха отлично. През цялото време двубоят беше на много високо ниво и с много оспорвани точки. За пръв път излизам на корта срещу Атанас и съм очарован от играта му. Рейтингът му е 5, а досега не е печелил титла в Интерактив тенис. Може би му е попречило това, че се е изправял срещу някои от най-силните състезатели в лигата. Сигурен съм обаче, че в близко бъдеще ще вдигне първата си купа. След победата на сингъл продължих в турнира на двойки и стана един дълъг тенис ден. Следващото ми състезание ще е през уикенда в Хот Спрингс Оупън в село Баня. Не играх в последните турнири на ИТЛ, защото бях контузен, но сега влизам във форма и ще се включа по-активно.“

Съботната надпревара от ITL Challenger 5 | Via Tennis Star спечели Константин Янов, който дублира титлата си от третия чалънджър на ИТЛ за 2021. Във финала той се наложи с 6:1 над индиеца Джейрам Юникришнан. В утешителния турнир триумфира Стамен Стаменов, победил с 6:4 Георги Маринов.

За пръв път в чалънджърите на Интерактив тенис беше включен и турнир на двойки, който беше спечелен от Валентин Бонев и Евгени Манов.

Партньори

Домакини