Йордан Пичуров стана шампион на "Pro Sport Tennis CUP"

  Късно снощи приключи втория за сезона Любителски тенис турнир организиран от Интерактив Тенис - "Pro Sport Tennis CUP". 
Домакин на турнира бе Тенис Комплекс "Про Спорт". В периода 8-28 декември над 70 участника показаха своите умения на кортовете на столичния комплекс. 

  В ниво ИТЛ500 се изиграха изключително интересни двубои. Там в долната част на схемата, поставения под номер 2 Даниел Драгомиров отстъпи още в първия си двубой на Станислав Георгиев. След тази победа Георгиев си проправи път и успя да победи Камен Маздрашки и Цветан Иванов, така достигна до мачът за първото място. Там негов опонент бе Йордан Пичуров, който по пътя си до финала отстрани, Мони Симеонов, Антон Величков и поставения под номер 1 и негов кошмар Едиз Батран. Във финалната среща след близо два часа оспорвана игра и 5-3 4-1 Йордан Пичуров освен, че си направи чудесен коледен подарък, оглави и временното класиране на ITL Sofia 2015.

  В по-ниската категория на турнира фурор с участието си направи Стефка Бончева, която без много проблеми стигна до финала. Там тя се изправи срещу Мариан Златков, който нито за миг не я подцени и след 4-2 4-2 той спечели медалът в тази категория. Финалистите в двете категории, както и най-активния участник в турнира - Елена Борисова, получиха награди от генералния спонсор на турнира Babolat

  Все повече и повече любители на тениса се решават да вземат участие в турнирите, като това им гарантира освен възможност да поддържат своята спортна форма, да се срещат и откриват нови партньори за игра. Разделянето на турнирите на две категории посредством рейтинга е предпоставка, за игра с участник, който е максимално близо до вашето ниво. 

  Домакин на следващия турнир от ITL Sofia 2015, ще бъде ТК "1882". За да се запишете в категория ИТЛ250, трябва да го направите най-късно до 2 януари. Срокът за записване в категория ИТЛ500 е до 9 януари. Изненадата в този турнир е двойковия формат, за който може да заявите участие до 16 януари. За записване и повече информация, може да посетите сайта на Интерактив Тенис - www.interactive-tennis.com

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

Партньори

Домакини