Стефка Бончева е шампионка в осмомартенския женски турнир на ИТЛ

Стефка Бончева спечели титлата в осмомартенския женски турнир на Интерактив тенис, който се проведе в ТК 1882. В мача за първото място тя победи Радост Стефанова с 0:4, 4:1 и 10:6 и записа осма титла в женските турнири на лигата. Тя е непобедима от 2014 година, като този път за пръв път загуби сет на нула, но успя да се върне в срещата и доказа шампионския си дух.

„Започнах мача скована, беше ми студено и имах болки в крака от предишен мач, - каза Стефка след края на срещата. – След като изгубих първия сет започнах да играя по-рационално и това ме спаси. Заложих на добре насочените и на късите топки. Бях в лоша физическа форма и бавно влязох в мача. Радост игра много силно, за което я поздравявам. В състезанието видях много нови момичета, а двубоят ми с Росица Попова на четвъртфинала беше истинско удоволствие. Чудесно е, че в лигата влизат още жени. Очаквам всички да продължат да играят и да изпитат наслада от състезателния тенис.“

В Ladies Night 2021 се включиха рекордните 28 тенисистки, като няколко от тях дебютираха  в състезателна обстановка. Благодарение на рейтинговата система на ИТЛ всички изиграха оспорвани мачове и показаха уменията си на корта. В турнира имаше и изненади – поставените под N3 Ива Дарданова и N4 Искра Бочева отпаднаха на осминафиналите, а напред продължиха Стефани Андреева и Силвия Димитрова. Всички участнички получиха подаръчен козметичен комплекс от Дансон. От Интерактив тенис обещават още женски турнири до края на годината, за да дадат шанс на начинаещите и на напредналите дами да се усъвършенстват на корта, да намерят нови партньори и да се опиянят отново от адреналина на играта на точки.

Партньори

Домакини