Никола Милев триумфира в седмия чалънджър на Интерактив тенис

Никола Милев триумфира при напредналите в седмия чалънджър на Интерактив тенис, като турнирът ще се запомни с дъжд, драматични мачове и довършване на последните срещи в MG Tennis Club малко преди полунощ. С най-железни нерви и здрава физика от всички участници се оказа Милев, който игра трети финал за годината и най-накрая спечели купата. В мача за титлата от VII Challenger той се изправи срещу победителя от последното издание на надпреварата Атанас Кръстилов. Никола започна срещата неуверено, а при 3:5 съперникът му изпусна четири мачбола. Това беше повратната точка, след която Милев заигра на високи обороти и вкара срещата в тайбрек. Кръстилов видимо беше вдигнал нивото си от последния турнир, но и това не му помогна да вземе втора купа в Интерактив тенис. В тайбрека Милев поведе с 3:0, допусна лек спад до 3:3, след което затвори дубоя при 7:3.

„Минах психологическата бариера и най-накрая видях, че мога да спечеля, - коментира шампионът. - Беше трудно, защото Атанас игра много по-добре от предишния път. При 3:5 спасих четири мачбола и много се радвам, че успях един път и аз да обърна резултата. Доволен съм от себе си, а това е най-важното.“

VII Challenger трябваше да се проведе на кортовете на клуб Бароко спорт, но лошото време провали плановете на организатори и участници. Заради проливния дъжд, малко след началото на осминафиналите, срещите бяха прекъснати. Домакини и организатори правеха всичко възможно играта да се възобнови, но в крайна сметка мачовете продължиха в 20 часа в столичния комплекс MG Tennis Club, който предлага целогодишно три закрити корта. Освен с прекъсването си с повече от 6 часа, турнирът ще се запомни и с изключително зрелищни срещи. В една от тях самоковецът Иво Стоянов се наложи трудно над Веселин Димитров. Двамата започнаха мача си в Бароко спорт и го довършиха в МГ тенис клуб. Срещата продължи повече от два часа, като често разиграванията надминаваха 100 удара. В крайна сметка Иво се наложи драматично след 7:4 в тайбрека, с което се класира за полуфинала срещу победителя от шестия чалънджър Атанас Кръстилов. След това умората си каза думата и Стоянов стана лесна плячка. Атанас победи с 6:1 и си осигури защита на титлата.

В другата част на схемата най-интересен беше двубоят между Михаил Иванов и Константин Янов. На Мишо му трябваха малко над 100 минути, за да победи. В полуфинала той се изправи срещу Никола Милев, опита се да го затрудни максимално, но опитът на противника му се оказа решаващ и Мишо загуби.

В категория ITL 250 шампион стана Алек Захариев, който победи в мача за титлата Константин Янов с 6:4. Двубоите в тази категория започнаха в събота, продължиха в неделя, а финалът се игра в MG Tennis Club.

Следващият чалънджър на Интерактив тенис ще се проведе на 29 и 30 май в столичния клуб Дема. Записването за турнира е отворено на www.interactive-tennis.com.

Партньори

Домакини