Марк Хаджижеков с рекордна шеста титла в Интерактив тенис

Марк Хаджижеков записа рекордна шеста титла за един сезон в Интерактив тенис. Той спечели финала на Шестия вечерен турнир при напредналите и няма загубен мач от началото на годината. В двубоя за купата в БНТЦ Хаджижеков се наложи над Цветан Иванов с 4:2, 4:2 и показа, че е един от най-добрите аматьори в България.

„Радвам се на победата, - каза шампионът след последния си мач в Шестия вечерен турнир. – През годината играя добре, но точно за това състезание формата ми спадна. Въпреки това се добрах до крайния успех. Може да се каже, че изравних постижението на Новак Джокович от 2011 година, който до юни месец също нямаше загуба. Мастърсът на Интерактив тенис обаче тепърва предстои. И дано не стане като със сърбина, който тогава загуби на Ролан Гарос. Очаквам с нетърпение Sofia Masters 1000. Форматът 2 от 3 сета е като на истински мач от ATP. Със сигурност ще станах хубави двубои, записали са се много добри играчи. Никой мач няма да е лесен, дори в квалификациите има доста опасни противници.“

Титлата при начинаещите от Шестия вечерен турнир спечели Кирил Методиев, който победи в мача за първото място Добромир Костадинов. За Кирил това беше втори финал за годината и първа купа в Интерактив тенис. Добромир игра първи финал в ИТЛ, но показа отличен тенис и със сигурност скоро ще стигне до златния медал.

При средно напредналите в спор за първото място един срещу друг се изправиха двама от най-проспериращите играчи в лигата: Константин Янов и Алек Захариев. Двамата играха трети финал в тази категория за 2021. След разменени победи този път победата отиде при Константин: 0:4, 4:1 и 10:4.

Партньори

Домакини