Рекорден брой участници се пускат в пролетния Мастърс на ИТЛ

Рекорден брой тенисисти се пускат в пролетния Мастърс на Интерактив тенис. 124 любители са заявили участие в Sofia Masters 1000, който започва днес в Българския национален тенис център. Първо ще се играят квалификации, за които заявки са дали 108 състезатели. Най-добрите 16 ще преминат в основната схема. В нея ще влязат и 16 поставени по рейтинг – звездите на любителската лига. Заради големия интерес към турнира организаторите бяха принудени да преместят началото на срещите от основната схема с няколко дни.

Сред записаните за квалификациите има и начинаещи, и напреднали. С най-големи шансове да преминат в следващия етап на състезанието са Светослав Стоичков, Светослав Козалиев, Петьо Борисов, Камен Маздрашки, Дарислав Николов и Асен Георгиев – Варварина.

Sofia Masters 1000 ще бъде с параметрите на професионално състезание. Форматът на игра е 2 от 3 сета, а за победителите има награден фонд. Четвъртфиналите, полуфиналите и финалите ще се проведат на централния корт на БНТЦ със съдия на стол. Всички участници ще получат подаръци - тениска за спомен от организаторите и подаръчни комплекти от Danhson.

Шампионът трябва да стане ясен в края на месеца. Той ще вземе 1000 точки за годишната ранглиста, ваучер на стойност 300 лв. за спортна екипировка, бутилка вино от винарна „Тиквеш“ и спортен екип от Интерактив тенис. Финалистът ще получи 600 точки за ранглистата, ваучер за 200 лв., вино и екипировка от ИТЛ.

Партньори

Домакини