Марк Хаджижеков и Майкъл Лятов отиват на полуфиналите на Sofia Masters 1000

Марк Хаджижеков и Майкъл Лятов се класираха за полуфиналите на Sofia Open 1000. Днес и утре в Българския национален тенис център ще станат ясни и другите двама полуфиналисти от двойките Радослав Владимиров – Светослав Козалиев и Любен Попов – Едиз Батран.

Майкъл Лятов спечели мача си на Централния корт в Българския национален тенис център срещу Боян Петков след час и 20 минути игра с 6:2, 2:6 и 6:3. Двамата показаха техничен тенис, в който имаше и продължителни разигравания, и атаки на мрежата. В първия сет Майкъл влезе по-бързо в ритъм, поведе с 4:1 и затвори частта с 6:2. Във втория сет при 3:2 Боян взе подаването на съперника, след което отново записа пробив и спечели сета с 6:2. В решаващия трети сет при 3:5 и 0:40 Майкъл се преобрази, заигра по-смело и взе победата.

Марк Хаджижеков и Георги Плешков имаха нужда от три часа, за да излъчат победител в двубоя си – 5:7, 6:3, 7:5 за Марк. Първия сет спечели Георги Плешков с уверена игра, като диктуваше темпото и не позволи на съперника да намери ударите си. Във втория сет Марк изоставаше с 0:2, но сведе грешките до минимум и записа заслужено 6:3. В третия сет двамата играчи стигнаха до края на силите си, а Марк отново допусна пробив. При 3:5 обаче Хаджижеков се мобилизира, изостри ударите си, взе четири поредни гейма и спечели частта със 7:5, а с нея и срещата.

Днес от 20:00 часа играят Радослав Владимиров и Светослав Козалиев. Всички фенове могат да подкрепят играчите на Централния корт в Българския национален тенис център, а мачът ще бъде излъчван наживо във Фейсбук.

Партньори

Домакини