Кирил Стоянов с втора титла от ITL Sofia Tour 2015

След три седмици и повече от 100 двубоя, официално бе закрит и третият Любителски турнир - "1882 Tennis CUP" част от ITL Sofia Tour 2015. След него можем официално да обявим, че тенисът е най-популярният индивидуален спорт сред българите. 

В началото на месец януари бе даден старт на третия поред Любителски тенис турнир - 1882 Tennis CUP част от ITL Sofia 2015. Домакин на това събитие бе столичния Тенис комплекс - 1882. За разлика от първите два турнира, този път организаторите от Интерактив Тенис бяха подготвили формат и за любителите на двойките. Това гарантираше, че всички любители на тениса ще имат възможност да играят в предпочитания от тях формат. В сингъл турнира, който отново бе разделен на две категории ITL250 и  ITL500, участие взеха над 80 мъже и жени от град София. За някои от тях това бе и първото им участие на такъв тенис форум. 

В мастър нивото се очертаваха интересни срещи още от самото начало, тъй като никой от записалите се не бе явен фаворит за спечелването му. Разбира се, до финала стигнаха най-добре представилите се играчи - Никос Панетимитакис и Кирил Стоянов. И за двамата това не беше лесна задача. Никос бе на път да отпадне още във втория кръг от Александър Аспарухов (4:1 0:4 11:9). Последва победа с 4:2 4:0 над Тихомир Желев. На полуфинал го очакваше труден мач с Гого Милев. В този двубой Гого излезе като фаворит, но това не бе достатъчно за спечелването му. Така след много сърцата игра и 10:8 в шампионския тайбрек Никос си извоюва участие на финала.  

В горната част на схемата Стоянов не даде много на своите опоненти, като единствено на полуфинала загуби сет срещу Петър Котев. Това бе един мач, в който двамата играчи си размениха по един сет на нула, а в последвалия шампионски тайбрек с 10:5 Стоянов успя да измъкне победата в този двубой. Във последвалата финална среща Кирил Стоянов показа много прецизно изпълнение на начален сервиз, което бе неговият скрит коз в този двубой. Първия сет Стоянов взе с 4:2 и въпреки, лекото отпускане във втория той успя да го затвори отново с 4:2. Така след по-малко от час игра и 2:0 сета, Кирил Стоянов вдигна купата за втори път през сезона. С това той оглави временното класиране на ITL Sofia Tour 2015. 

Победител в по-ниската категория на сингъл турнира ITL250 стана Юрий Алкалай. На финала той победи Калоян Йорданов с 2:1 сета (4:1 3:5 10:2).   

Резултати - ITL500                   Резултати - ITL250                     Резултати - Двойки 


При двойките ограниченията за пол и възраст липсваха, като това позволи на общо 23 двойки да вземат участие в турнира. Двете най-добри двойки не бяха мъжки, а микс. Двойките на Елена Андонова, Петър Котев и Станислав и Мария Савеви стигнаха до спора за първото място. Както можеше да се очаква се получи страхотен сблъсък между тях. Все пак най-интересните моменти в този двубой дойдоха в края на първия сет, в който Станислав и Мария допуснаха няколко непредизвикани грешки. Това им коства сета загубен след тайбрек с 7:5. В началото на втория сет те допуснаха ранен пробив, след който рухнаха психически и след 0:4 в него Елена Андонова и Петър Котев станаха шампиони при двойките. 

Освен финалистите с ваучери от генералния спонсор на турнира - Баболат, бяха наградени и най-активните и забавляващи се на корта: Филип Танев, Теодор Иванов, Гинка Петрова и Никола Саджъклиев. 


ГАЛЕРИЯ СНИМКИ


Напомняме ви, че продължава записването за следващия от календара на "ITL Sofia Tour 2015" тенис турнир. Негов домакин, ще бъде тенис комплекс 1540. Желаещите да се включат, могат да го направят както следва: 
За сингъл категория ITL250 записването е до 30 януари, като право на участие в нея имат всички начинаещи или играчи с нисък рейтинг. За категория ITL500 записването продължава до 6 февруари, а в нея право на участие имат всички. Тези, които предпочитат играта на двойки, могат да се запишат със своя партньор до 13 февруари на сайта на лигата.


Партньори

Домакини