Любен Попов е четвъртият полуфиналист в Sofia Masters 1000

Любен Попов взе последната четвърта квота за полуфиналите на Sofia Masters 1000. В борба за място сред четиримата най-добри от турнира той победи Едиз Батран с 5:7, 7:5 и 6:3. Мачът се игра на Централния корт на Българския национален тенис център и беше демонстрация на отлична техника и най-доброто от аматьорския тенис.

Първият сет започна без разузнаване, с агресивна размяна на удари, като Любен Попов записа пробив още в първия гейм. При 3:2 Едиз Батран върна пробива, след което и двамата взимаха подаванията си до 6:5, когато Едиз успя отново да пробие съперника си и да спечели първата част със 7:5.

Във втория сет Батран поведе с 3:1, но Попов навакса изоставането и стигна до 5:5. Този път ролите се размениха, като Попов поведе с 6:5 и взе частта със 7:5.

В третия сет Любен намали грешките си, а ударите му станаха по-агресивни. След оспорвани разигравания той стигна до 4:1, а при 5:2 сервира за мача. Попов загуби подаването си, но при 5:3 отново записа пробив и спечели срещата.

Така до полуфиналите на Sofia Masters 1000 стигнаха Любен Попов, Радослав Владимиров, Марк Хаджижеков и Майкъл Лятов. На 7 юли, сряда, от 20:00 ч на Централния корт на Българския национален тенис център един срещу друг ще се изправят Майкъл Лятов и Любен Попов. На 8 юли от 20:00 ч ще играят другите двама полуфиналисти - Марк Хаджижеков и Радослав Владимиров. Финалът е предвиден за 9 юли, петък, от 20:00 ч. Мачовете ще се проведат със съдия на стол. Организаторите очакват феновете да подкрепят най-добрите играчи от турнира в Българския национален тенис център, а срещите ще се излъчват наживо във Фейсбук.

Партньори

Домакини