Атанас Кръстилов спечели деветия чалънджър на Интерактив тенис

Атанас Кръстилов спечели ITL Challenger IX | TC 1882 при напредналите и вече се доказа като един от най-добрите играчи на социалната тенис мрежа Интерактив тенис. С триумфа си той се изкачи до N2 в ранглистата на лигата, като измести от мястото Владислав Искренов. Атанас записа трета турнирна победа от началото на годината и е сигурен участник във финалите през декември.

В мача за титлата на ITL Challenger IX | TC 1882 той победи опитния Цветан Иванов с 6:3, като преди това елиминира Силвия Димитрова с 6:1, Димитри Бенчев с 6:4 и ветерана Камен Маздрашки с 6:3.

„Радвам се на победата, защото в приключилия в петък Sofia Masters 1000 не се представих много добре, - каза шампионът. – Там победих Петьо Борисов с 2:1 сета, но след това загубих от Едиз Батран. Днес отново намерих играта си и съм готов за нови предизвикателства. Благодаря на организаторите за отличните условия и очаквам следващите турнири.“

Освен купи победителят и финалистът в ITL Challenger IX | TC 1882 получиха вино специална селекция от винарска изба „Тиквеш“ и подаръци от Борн Препарати от Германия.

Шампион в категория ИТЛ 250 на ITL Challenger IX | TC 1882 стана Лоренц Болен от Белгия, който победи във финала Стамен Стаменов с 6:2. Лоренц демонстрира отлична игра и след по-малко от година от дебюта си в Интерактив тенис е готов да играе при напредналите.

Утешителните турнири и в двата дни на надпреварата спечели Стефан Узунов. В събота той победи Божидар Илиев, а в неделя надделя над Танчо Сакутов.

Партньори

Домакини