Стамен Динев вдигна първа купа в Интерактив тенис

Стамен Динев вдигна първата си купа в Интерактив тенис като шампион в категория ИТЛ 125 на Седмия вечерен турнир. Във финала в ТК 1882 той победи Кирил Методиев с 4:0, 4:1 и вече ще мери сили с напредналите и средно напредналите в лигата. Двамата финалисти в надпреварата познават играта си, тъй като се изправиха един срещу друг в осминафиналите на Шестия вечерен турнир през май. Тогава Кирил победи с 2:1 сета след шампионски тайбрек. Този път надделя Стамен, който отново игра стабилно и с много движение по корта.

„Радвам се на победата, но не я очаквах, - коментира шампионът след края на мача. – Днес на Кирил играта не му вървеше и сервисът му не влизаше. И въпреки че резултатът не го показва, финалът беше доста оспорван. Минахме през много равенства и предимства във всеки гейм. Надиграх съперника с много тичане и игра от задна линия. Благодарение на футбола стигам всички топки, дори когато ме натискат. Освен това намалих непредизвиканите грешки. Така след първия ми полуфинал и финал в лигата стигнах до първото място. За две седмици обаче рейтингът ми от 10 стана 8 и сега ще трябва да вдигна нивото още повече, за да продължа да побеждавам.“

Програмата на Интерактив тенис продължава с мачовете на средно напредналите и напредналите от Седмия вечерен турнир. Дамите вече играят в 5 Ladies Night | TC 1882 и в края на месеца ще бъде известна новата шампионка. В понеделник, 9 август, започва Осмият вечерен турнир, а записването за всички категории е отворено.

Партньори

Домакини