Ваня Желязкова: Спечелих титлата, защото никога не се предавам

-     Ваня, спечели купата в Петия женски турнир с категорична победа над Ива Дарданова. Как мина финалът?

-     Получи се много добър мач и съм доволна. С Ива се познаваме добре, защото тренираме заедно. Срещите ни винаги са оспорвани, със силни разигравания и за мен е удоволствие да играя с опонент като нея. Въпреки резултата, имаше силни размени на топки и беше много интересно. Времето също ни изненада и след като заваля, се преместихме от ТК 1882 в ТК Малееви. Спечелих, защото не се предавам, гоня всички топки до последно. Това беше решаващо.

-     Това е втората ти титла в ИТЛ след първото място в Третия женски турнир през април 2021. Какво те спечели за лигата ни?

-     Чувствам се чудесно, когато играя вечер по един мач. Освен това се появяват все по-интересни съпернички и всеки турнир, на който съм била, е различен. Това е предизвикателство и с удоволствие се включвам в състезанията. Досега не съм играла при мъжете, но може да осъществя тази идея. Искам да поздравя Силвия Димитрова, с която се срещнахме на полуфинала. С нея направихме един от най-хубавите мачове, които съм играла. Продължи повече от 2 часа и накрая спечелих с 3:4, 4:2, 12:10.

-     Какво ти носи тенисът?

-     Играя с удоволствие и за мен тенисът винаги е бил приятно изживяване. Обичам да разигравам, да се изправям срещу опоненти, които търсят различната игра, не разчитат на балони и на връщания. Ценя тенисистите, които искат да направят хубави точки.

-     Какво искаш да подобриш в играта си?

-     Винаги има място за усъвършенстване. Искам да подобря сервиса си и като цяло да бъда по-смела на мрежата. Форхендът ми е най-силният удар, но се стремя да разнообразявам играта си и да не разчитам само на един удар.

-     Кои са следващите ти турнири?

-     Искам да се пусна в Уикенд тур. Играх в тази верига веднъж и искам пак да участвам. Преди няколко години се включих в Сандански и на финал или полуфинал загубих от Стефка Бончева. Не съм си избрала дестинация, но със сигурност ще го направя, защото изживяването беше уникално.

-     Кой професионален тенисист ти е слабост?

-     Винаги е бил Григор Димитров. Много харесвам и Беретини. Федерер и Надал са класика, а за психиката се уча от Джокович. Възхищавам се колко е спокоен в отделните разигравания. От жените харесвах много Мария Шарапова, защото не се предава и до последно се бори за всяка една точка. Тя има изключително силен дух, играе до последно и се раздава, независимо от всичко.

Партньори

Домакини