Боян Попов: Реших да спонсорирам ИТЛ, за да стимулираме играчите

Боян Попов е собственик на BORN – препарати от Германия и отскоро е спонсор на Интерактив тенис. От няколко месеца той осигурява награди на финалистите в мастърс турнирите на ИТЛ, както и в чалънджър сериите. Разговаряме с него за страстта му към тениса и за желанието му да подпомага аматьорския спорт.

 

-     Бояне, защо реши да станеш спонсор на Интерактив тенис?

-     Решението дойде спонтанно, след един разговор с мениджъра на ИТЛ Ивайло Цанков. Реших да насърча любителите, които играят – мъже и жени. Предоставям подаръци на завършилите на първо и второ място в турнирите. Искам състезателите да видят, че нашите продукти са качествени и едновременно с това да има награда за труда, който са положили, за да стигнат до финала. Хората, които играят тенис, са в категорията на клиентите ни – средна класа и нагоре. Тенисът не е лесен и идеята ми беше да наградим труда им. Може да е малко, но накрая е хубаво да има награда. От личен опит видях, че да спечелиш турнири е доста трудно. Има много добри аматьори.

-     Разкажи ни повече за Борн – препарати от Германия.

-     Фирмата съществува от 13-14 години. Имаме магазини в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Специализирали сме във висококачествени продукти – перилни, почистващи, козметика - всичко за дома от тази област. Внасяме стоките от Германия, Англия и Австрия. Гарантираме, че не са правени за нашия пазар, което означава голяма разлика в качеството.

-     Как се запали по тениса?

-     Стана съвсем случайно, преди 4 години, на една екскурзия с приятели. Там ме хвана вирусът на тениса и оттогава се старая да играя всяка седмица поне по 4 пъти. Пленен съм от тази магия. В Интерактив тенис съм от година и половина. Не съм от най-редовните, понеже често пътувам извън София. Но се старая да играя все повече.

-     Какво те вдъхновява в тениса?

-     Харесва ми, че е индивидуален спорт и всичко зависи от самия теб. Когато падаш няма на кого да се сърдиш. Всичко е в твоите ръце. Играе се на чист въздух, на хубави места. Хората са добронамерени, учтиви и вежливи, и на кортовете се създават добри контакти. Към това трябва да се прибави и голямото физическо натоварване, което също е плюс. Професионалният тенис също е страхотен, но нивото там е съвсем друго.

-     Колко време отделяш за тренировки и за гледане на тенис по телевизията?

-     Тренирам 3-4 пъти в седмицата. За гледане – когато успея да хвана нещо. Харесвам турнирите от Големия шлем и най-вече когато играе Гришо.

-     Имаш ли любими спонсори?

-     Ред Бул! Тази марка прави впечатление в глобален мащаб.Тя инвестира много в рекламата в спорта и подпомага големи събития. Постоянно прави нещо различно, екстремно, което е необичайно и се опитва да помага именно тези спортове и спортисти.

-     Дългосрочни ли са плановете ти за подкрепа на аматьорския тенис и специално на Интерактив тенис?

-     Да. Надявам се да се сработим добре и всички страни да са доволни.

-     Помага ли бизнесът за появата на още играчи като Григор Димитров и Цветана Пиронкова?

-     Естествено, че помага. Спортът се прави със средства. И колкото повече спонсори има, ще има повече таланти – ще се родят, ще израстнат, ще се развият. Хубаво е повече фирми да помагат с каквото могат, на спорта и най-вече на децата.

-     Спонсорираш ли някъде другаде и как ти се струва идеята да помагаш на млад талант?

-     Помагам с дребни средства на футболния отбор деца и юноши на Левски-Раковски, защото съм израстнал на стадион Раковски. И се опитвам да съм опора на децата там. Подпомагам и тенис клуб Велто във Варна.

-     Какво искаш да постигнеш като тенисист в аматьорския тенис?

-     Надявам се да се подобрявам, да създавам приятелства, да се наслаждавам на играта. И ако може да спечеля някой и друг турнир няма да се разсърдя.

-     Кои са идолите ти в тениса?

-     Естествено Григор Димитров, въпреки че някои говорят негативно за него. За мен той е великан. От чуждите играчи Новак Джокович.

-     Ще помагаш на втория ни мастърс за 2021 през септември. Кой е твоят фаворит за първото място?

-      Любен Попов. Играх веднъж с него и ме победи доста леко. Радо Владимиров също е много добър, но моят голям фаворит е Любен.

Партньори

Домакини