Марк Хаджижеков със седма титла в Интерактив тенис за 2021

Марк Хаджижеков продължава да чупи рекорди в любителската верига Интерактив тенис и вече има седма титла за една година. Във финала на Осмия вечерен турнир, който се игра в Софийски тенис клуб, той победи Димитри Бечев с 4:1, 4:2. Така Марк затвърди първото си място в ранглистата на лигата и даде сериозна заявка за спечелване на годишната награда „най-добър играч за 2021 г.“

По пътя към седмата си шампионска титла Марк победи Лоренц Болен с 4:3, 4:2 и Адриан Стоименов с 4:0, 4:3. В срещата за първото място той показа стабилна игра, железни нерви и не даде шанс на Димитри Бечев за обрат.

„В началото на мача се почувствах изморен, защото съперникът ми гонеше всяка топка и ме караше много да тичам, - каза след награждаването шампионът. – След това обаче влязох в ритъм и накрая се чувствах доста по-свеж, отколкото в началото. Този път извадих късмет, защото и в двата сета имаше по един много завързан гейм, който спечелих. Това ми помогна да мина по-добре през мача и да победя в два сета. Очаквам с нетърпения втория Мастърс на Интерактив тенис за годината, който започва на 27 септември. Форматът е два от три сета до шест и ми е любим. Стават страхотни мачове и се записват много добри играчи. След миналия Мастърс си дадох дълга почивка и сега съм свеж и готов за победи.“

При средно напредналите Стамен Стаменов се пребори за втора титла в Интерактив тенис. Първата записа преди четири години – през 2017 в 12 Вечерен турнир. Във финала на Осмия вечерен турнир той победи Мартин Дамянов с 4:0 4:3 и вдигна купата без загубен сет.

При начинаещите дебютантът Мартин Маринов стигна до първото място, след като надделя с 4:2, 1:4, 10:4 над друг дебютант - Красимир Найденов.

Програмата на Интерактив тенис продължава със срещите на напредналите и средно напредналите от Деветия вечерен турнир в Българския национален тенис център. Отворено е записването за турнира на напредналите, който стартира на 13 септември. Желаещите да се включат в Sofia Masters 1000 с начална дата 27 септември могат да заявят участие на сайта на лигата. Надпреварата ще се проведе в Националния тенис център във формат 2 от 3 сета до 6 и ще събере най-запалените тенисисти.

Партньори

Домакини