Стелиан Станков с първа титла от турнирите на ITL Sofia Tour

Завърши любителският тенис турнир 1540 Tennis CUP. Турнирът се проведе в рамките на месец февруари, а любезен домакин на проявата бе столичният тенис комплекс 15:40. Повече от 80 души се включиха в двете категории на сингъл турнира. В по-ниската категория ITL250 заслужено до финала стигнаха Здравко Пешаков(профил) и Борислав Божидаров(профил). Публиката, присъствала на финалния двубой, бе възнаградена с един вълнуващ мач от двамата финалисти. Първия сет бе взет на нула за Божидаров, но отговорът не закъсня и във втория сет същото направи и Пешаков. Така двубоят приключи с решаващ шампионски тайбрек, в който набралият скорост от втория сет Здравко Пешаков пое инициативата и с резултат 10:6 се окичи със златния медал. 

В по-високото ниво ITL500 фаворитът за спечелването бе Кирил Стоянов(профил). Малко изненадващо той отпадна още на 1/4-финалите от най-добрия българин в скуоша Стелиан Станков(профил). С  добрата си физическа подготовка и уменията от скуоша Стелиан успя да обърне този мач след загубен първи сет и така взе инфарктна победа над водача в класирането на лигата 2:4, 5:4, 10:3. На полуфиналите Станков срещна Витан Витанов, като и в този двубой той се класира след тайбрек 4:0, 2:4, 10:7. 

От долната част на схемата в 1/4-финален сблъсък, който бе повторение от януарския турнир, Гого Милев успя да вземе реванш с 5:4, 4:0 от Никос Панатемитакис. В последвалия полуфинал Милев не срещна срещна затруднение и след 4:2, 4:2 над Станислав Иванов се класира за финала.

Така само няколко дни, след като завоюва бронз на турнир по ракетлон в Малмьо- Швеция, най-добрият играч на България по скуош Стелиан Станков трябваше да се изправи срещу Гого Милев в спор за златото, но този път от любителския тенис турнир - "1540 Tennis CUP".  В мача за първото място Гого Милев не показа и половина от играта си, от което се възползва неговият опонент. Така след 40 минути игра и 4:2, 4:1 Стелиан Станков вдигна купата на турнира.

Резултати - ITL500                   Резултати - ITL250                     Резултати - Двойки 

На финала при двойките в спор за първото място се изправиха Станислав и Мария Савеви срещу мъжката двойка Борислав Константинов и Христо Михайлов. И като за финал на турнира този мач бе изпълнен с инфарктни разигравания до последно. Все пак в решаващия тайбрек най-важните точки бяха в актива на семейство Савеви, с което те заслужено спечелиха с 3:5, 4:2, 10:8. Всички финалисти получиха награда - ваучер от Babolat, а по време на турнира бяха раздадени много поощрителни награди.  

В момента тече записването за следващия любителски турнири на ITL(турнири). Той ще бъде разделен в 3 категории. Освен двете вече познати категории, има още една - ITL125, в която могат да се включат всички начинаещи играчи, които до момента нямат голям опит в участието на турнири. В най-женския месец от годината ITL е подготвила за дамите и специален женски турнир, който ще се проведе на кортовете на ТК "15:40".     


Партньори

Домакини