Светозар Стоянов с първи трофей след триумф в Десетия чалънджър на ИТЛ

След много битки за всяка точка и раздаване до последно до мача за първото място в X Challenger | TC Rakovski стигнаха Лоренц Болен и Светозар Стоянов. Лоренц влезе в срещата като фаворит, тъй като имаше зад гърба си един спечелен финал – в Деветия чалънджър на лигата, категория ИТЛ 250, преди два месеца. За броени минути той поведе с 3:0 сета и изглеждаше съвсем близо до купата. Светозар обаче приложи всички умения, натрупани в играта на тенис на маса и изравни 3:3. Последваха няколко грешки в решаващи точки на Лоренц, а Светозар изглеждаше доста по-свеж и обърна резултата до 3:5. Съперникът му изравни до 5:5 и вкара срещата в решаващ тайбрек. В него Светозар поведе с 4:2 и до края не изпусна аванса си, като затвори срещата след 7:5.

„Много съм доволен от победата, - каза шампионът след награждаването. – Най-накрая тренировките и желанието ми да печеля си казаха думата. До 0:3 се опитвах да играя силово, но след това промених тактиката си – започнах да задържам повече топката в игра, да тичам повече и да движа съперника си по корта. Промяната даде резултат и вече съм с първата си купа.“

Утешителния турнир в категория ИТЛ 500 на X Challenger | TC Rakovski спечели дебютантът Никола Ригов, който се наложи с 6:4 срещу друг дебютант - Владимир Назер.

В категория ИТЛ 250 шампион стана Крум Христов след много оспорвани срещи и трудни съперници. В мача за първото място той победи с 6:3 Георги Костадинов.

Утешителния турнир в ИТЛ 250 спечели Антон Фачиков, който се наложи над Димитър Аврамов с 6:4.

Финалистите получиха награди от Борн препарати от Германия, а победителят в категория ИТЛ 500 си тръгна с шампионска тениска на Интерактив тенис. Следващият чалънджър на лигата ще се проведе на 17 и 18 септември, а заявки за участие се приемат на www.interactive-tennis.com.

Партньори

Домакини