Ненчо Балабанов уверено влезе в трети кръг на Sofia Masters 1000

Актьорът Ненчо Балабанов, който е запален фен на тениса и на Интерактив тенис, уверено премина в третия кръг на квалификациите на Sofia Masters 1000. В първата си среща от най-големия любителски турнир в страната той се изправи на централния корт на Българския национален тенис център срещу Георги Николов и категорично спечели с 6:1, 6:0. Ненчо е посланик на добра воля на Интерактив тенис и на ATP турнира Sofia Open и пристигна в Борисовата градина директно от зала Арена Армеец, където наблюдава срещите на професионалните играчи. Актьорът сподели, че заради ангажимента си покрай Монфис, Синер и компания, не е играл тенис, а е поддържал форма само във фитнеса, но когато хвана ракетата беше неудържим.

Ненчо и Георги стартираха срещата си в БНТЦ с гейм, продължил повече от 10 минути. Разиграванията бяха дълги, но след по-прецизна игра резултата откри Ненчо. През целия мач актьорът беше по-точен и контролираше топката по-добре. Георги влагаше повече сила в ударите си и правеше много непредизвикани грешки. Първият сет завърши при резултат 6:1 за Балабанов и когато публиката очакваше Георги да окаже повече съпротива и да покаже уменията си, той засили още повече ударите си, а сервисът му продължи да не влиза. Така след час и 15 минути игра Ненчо Балабанов приключи срещата с 6:0, 6:1 и веднага се отправи към Арена Армеец.

„Благодаря на Георги за хубавата игра, получи се много добър мач, - каза Ненчо след победата. – За пръв път се срещаме с него и може би за резултата беше решаващ фактът, че през последните няколко дни е играл по 3-4 часа на ден. Ще бъде много приятно да премерим сили с него и извън лигата. От началото на седмицата гледам тенис на високо ниво в Арена Армеец и нямах търпение да играя. Много вълнуващо е да почерпиш емоции от големите имена, които са в София. Заради пандемията обаче няма как да има публика. Това е много жалко, защото се усеща липсата на емоции в залата и това се отразява на играчите. Надявам се това да е последната година, в която нещо се забранява да бъде посещавано и догодина да забравим за пандемии. Фаворити в Sofia Open са ми Монфис и Синер и ако те стигнат до финала ще бъда много щастлив. За Мастърса на Интерактив тенис нямам фаворити, защото не познавам играчите. Състезанието не е никак леко, но аз се забавлявам, напредвам стъпка по стъпка и изпитвам удоволствие от играта. За мен това е най-важното.“

Следващият противник на Ненчо Балабанов в Sofia Masters 1000 ще бъде Иво Андреев, а датата и часът на срещата ще бъдат обявени на Фейсбук страницата на Интерактив тенис. Каним всички приятели на тениса да дойдат в Борисовата градина, за да подкрепим играчите и да се забавляваме.

Партньори

Домакини