Матеуш Ейсмонд дебютира в Интерактив тенис с трофей

Полякът Матеуш Ейсмонд спечели първата си купа при дебюта си в Интерактив тенис, след като победи при напредналите в Деветия вечерен турнир. В невероятна битка във финала той се наложи с 4:1, 3:4, 10:2 над Дарислав Николов и взе 500 точки за годишната ранглиста. Преди това Матеуш се наложи без да трепне над Александър Станков, Адриан Стоименов, Атанас Арсов и Ивайло Боджаков. Така полякът влезе директно в основната схема на Мастърса на лигата Sofia Masters 1000, който се играе в Българския национален тенис център.

Матеуш показа невероятна техника и даде заявка за още много победи. Той е тренирал тенис като дете и е бил състезател за клуб Гданск. В България избра да бъде част от най-голямата любителска верига и още в първия си турнир стигна до първото място със само един загубен сет.

„Поздравявам съперника ми във финала, не беше никак лесно да го победя, - коментира шампионът след награждаването. - Започнах двубоя добре, а в третия сет напълно контролирах играта. Във втория сет имах предимство и сервирах за мача, тогава обаче Дарислав рязко подобри играта си, спечели гейма и целия сет. След това играх първият си шампионски тайбрек в турнира. Още в началото спечелих няколко точки една след друга и запазих предимството си до края. Това се оказа решаващо за срещата и така стигнах до титлата. За пръв път играя в Интерактив тенис и в турнир с подобен формат. Оказа се интересно да побеждаваш в къси сетове до 4. Нямам търпение да се включа в Мастърса на лигата, ще направя всичко възможно да вляза в турнира в добра форма.“

Програмата на Интерактив тенис продължава с мачовете от основната схема на Sofia Open 1000. На кортовете на Българския национален тенис център ще излязат 16-те най-добри от квалификациите и 16-те най-добри в ранглистата. Форматът на надпреварата е два от три тайбрек сета до 6. Шампионът ще вземе 1000 точки за годишната ранглиста, а всички участници получават стимулиращи енергийни гелове MelliGEL.

Партньори

Домакини