Матеуш Ейсмонт триумфира в София Мастърс 1000

Матеуш Ейсмонт триумфира в най-големия любителски тенис турнир София Мастърс 1000. Във финала, който се игра на централния корт в Българския национален тенис център, той победи категорично Светослав Стоичков със 7:5, 6:1. Преди месец полякът дебютира в Интерактив тенис с титла при напредналите в Деветия вечерен турнир. Представянето му и сега беше блестящо и му донесе купата.

Финалът на Sofia Masters 1000 започна оспорвано, като първия пробив в срещата записа Светослав Стоичков. Матеуш запази спокойствие и веднага взе гейма на съперника си. След първоначалното разузнаване финалистите представиха на публиката динамична и равностойна игра. При 6:5 полякът проби повторно и затвори първия сет със 7:5. Във втория сет Стоичков не беше толкова концентриран и след 1:1 отстъпи напълно инициативата на противника си. Дори подкрепата на многобройните му почитатели, дошли да го аплодират в Борисовата градина, не успя да вдигне духа му. Матеуш беше безпогрешен във важните моменти и спечели и втория сет с 6:1. Така полякът стана четвъртият любител, печелил Мастърс сериите на ИТЛ след Радослав Владимиров, Едиз Батран и Любен Попов.

„Започнах да играя тенис след дълго прекъсване и съм много щастлив от победата, - каза шампионът след награждаването. – Това беше вторият ми турнир в Интерактив тенис и не беше никак лесно да стигна до титлата. Финалът беше много оспорван, но за щастие спечелих важните точки. Напрежението беше голямо, публиката подкрепяше Светослав. Физически се чувствам добре и вече гледам към следващия турнир.“

За победата си в София Мастърс 1000 Матеуш получи ваучер за 300 лева за спортна екипировка, екип от ИТЛ и 1000 точки за ранглистата на лигата. Светослав си тръгна с ваучер за 200 лв и 600 точки за ранглистата. Освен това играчите се подкрепиха с енергийните гелове на MelliGel и взеха предметните награди от БОРН – препарати от Германия.

С титлата си Ейсмонт влезе в топ 8 на Интерактив тенис и ако задържи позицията си ще бъде сигурен участник във финалите. Те започват на 5 декември, като в момента Матеуш е на 7, а Любен Попов – на 8 място. До декември обаче остават два турнира и са възможни размествания.

Партньори

Домакини