Интерактив тенис връчи годишните си награди

Най-голямата любителска лига Интерактив тенис връчи годишните си награди на тържествена церемония в MG Tennis Club в София. Призовете се присъждат за седми път и отличават играчите в ИТЛ в 8 категории: най-добър играч при мъжете и при жените, най-активен и най-проспериращ играч, дебют на годината, най-посещаван профил в сайта на лигата, любимец на публиката и Weekend Tour Family.

Купата за най-добър играч на Интерактив тенис за 2021 получи Марк Хаджижеков, който завърши годината със 7 спечелени турнира и игра на изключително високо ниво. Въпреки че през последните три месеца той не участва в състезанията на лигата, успя да запази натрупания аванс и получи наградата си от мениджъра на Интерактив тенис Ивайло Цанков. На второ място в класацията на най-добрите играчи е полякът Матеуш Ейсмонд, който влезе в турнирите през септември и завърши годината без нито една загуба. Трети е най-добрият играч за 2020 Владислав Искренов.

При дамите N1 за годината е Ваня Желязкова. Тя игра първия си турнир в ИТЛ през април и спечели първото място. През юли Ваня грабна втора титла, а през ноември закръгли купите си на три. Втора в женската ранглиста е Ива Дарданова, а трета е Ралица Бедринова. Лидерите в ранглистата при мъжете и при жените получиха и специална награда – ваучери от Препарати от Германия БОРН на обща стойност 150 лв.

Плакета за най-активен играч през годината взе Александър Станков. Той се включи в 38 турнира и показа завидно постоянство и воля за победа.

Най-проспериращ играч на 2021 е Мартин Дамянов, който започна да играе тенис преди година и половина, а вече е сред най-добрите в лигата.

За дебют на 2021 беше отличен Матеуш Есмонт. Той изигра първия си мач в ИТЛ през септември и до края на декември не допусна загуба. Спечели финалния мастърс в конкуренцията на най-добрите играчи и само липсата на достатъчно време не му позволи да стигне до първото място в ранглистата.

Плакета за най-посещаван профил в сайта на Интерактив тенис спечели Цветан Иванов, който е сред ветераните в лигата. Той е участвал в пет финални мастърса, има огромен опит на корта и продължава да трупа победи.

Наградата за любимец на публиката след гласуване във Фейсбук страницата на ИТЛ спечелиха двама играчи – Никола Милев и Марк Хаджижеков. Гласовете си дадоха повече от 1000 приятели на тениса и до последния момент те вървяха с еднакъв вот. Затова организаторите на церемонията решиха да връчат плакети и на двамата.

Специалната награда на лигата Weekend Tour Family отиде у бургазлиите Живко Ганев и Калина Тошева. Те са с най-много участия в семейната тенис и СПА верига Weekend Tour и станаха любимци на тенисистите от цяла България с доброто си настроение и феър плей.

От Интерактив тенис връчиха специални плакети на спонсорите на лигата, без които 80-те турнира през годината нямаше как да се осъществят. Мениджърът на ИТЛ Ивайло Цанков благодари за подкрепата на енергийни гелове MelliGel, Препарати от Германия БОРН и туристическа агенция Elite Travel. От винарска изба „Тиквеш“ спазиха традицията и наградиха всички отличени с вина специална селекция.

ITL Tennis Awards 2021 приключиха с пожелания за успешна 2022 година и наздравица за предстоящите празници.

Партньори

Домакини