Приключи последният вечерен турнир на ИТЛ преди финалния мастърс

Последният вечерен турнир на Интератив тенис преди финалния мастърс приключи. Шампион в най-високата категория на 11 Night Tour | TC 1882 стана Васил Русанов, без да загуби нито един сет. 13-годишният Русанов дебютира в лигата и победи във финала Саркис Харалампиев след изключителен тенис. Двамата започнаха срещата без предварително разузнаване и още в началото си размениха по един пробив. При 3:1 Васил сервираше за първия сет, но неговият опонент показа характер и доведе нещата до минитайбрек. В него точките се редуваха и така се стигна до решаваща точка при 4:4. Точката отиде в актива на Васил Русанов, с което той спечели първия сет.

Във втория сет двамата продължиха с мощните разигравания и тук, както в първия сет, Васко поведе с 3:1. Този път обаче той не допусна връщане на пробива и затвори втория сет, а с него и мача: 4:3, 4:2.

Васко е от София и е само на 13 години. Започва да тренира тенис на 3 години с баща си. На 6 години започва работа с Петър Трендафилов, бивш шампион на България по тенис. После тренира с Пламен Милушев, който е действащ състезател. От края на миналата година е с Хюлия Велиева, която също е състезател и треньор, шампион на България. През последните 4 месеца Васко е в ръцете на Габриел Донев, който също е състезател и топ играч от първенството на България. Русанов е картотекиран в клуб НСА, а целта му е през 2022 да стане шампион в своята възрастова група. През 2021 той игра два полуфинала на държавните първенства по тенис, а в Пловдив спечели бронзов медал.

Васил Русанов участва за пръв път в турнирите на Интерактив тенис. След шампионската титла той е готов за още мачове в лигата и с нетърпение чака новите състезания през 2022. Миналата зима той стана пет пъти шампион в любителската надпревара в клуб SBS и спечели финалния мастърс в конкуренцията на 23-ма от най-добрите любители. От 5 декември Русанов ще следи мачовете от финалния мастърс на ИТЛ в MG Tennis Club и ще опознава бъдещите си съперници.

В категория 250 от 11 Вечерен турнир шампион стана Алек Захариев, който победи в оспорван двубой и два тайбрека Мирослав Василев.

В категорията на начинаещите купата взе Денислав Димитров след триумф над Миро Асенов, който е сред първите участници във вечерните турнири на ИТЛ. Последната му среща датира от далечната 2013. Веднага след двубоя той сподели, че нивото на игра, както и това на организация на турнирите се е покачило и ще се включва по-често в състезанията на лигата.

Партньори

Домакини