Ясни са полуфиналистите в ITL Finals 2021

Снощи станаха ясни полуфиналистите във финалите на най-голямата любителска тенис лига ITL Finals 2021, които се провеждат в столичния MG Tennis Club. След невероятно оспорвани мачове в групите и много качествен тенис до топ 4 стигнаха Матеуш Ейсмонт, Любен Попов, Ивайло Боджаков и Никола Милев.

За първа година във финалите има двама фаворити с еднаква статистика от групите и еднакви шансове за победа. Любен Попов и Матеуш Ейсмонт имат по 3 победи и 10 гейма пасив от груповата фаза на надпреварата. Попов спечели финалите през 2019 и 2020 година и явно е готов за трета титла. Матеуш Ейсмонт пък записа лесна победа над N1 за миналата година на Интерактив тенис Владислав Искренов и няма загубен мач в ИТЛ през 2021.

Никола Милев влиза в полуфиналите с една загуба – от Матеуш Ейсмонт и след впечатляващата игра срещу Владислав Искренов в групите. Ивайло Боджаков стигна до полуфиналите след стабилно представяне през цялата година и трудна победа с 2:1 сета над Валентин Бонев в групите.

Първият полуфинал между Любен Попов и Никола Милев ще се игра тази вечер от 20:00 ч в MG Tennis Club и ще се излъчва наживо в YouTube канала на Интерактив тенис. Вторият полуфинал между Матеуш Ейсмонт и Ивайло Боджаков е насрочен за събота в 20:00 ч. Шампионът на ITL Finals ще стане ясен в неделя и ще си тръгне с голямата награда на турнира – почивка за двама във винарска изба Тиквеш. Финалистите ще получат ваучери от 150 и 100 лв от Препарати от Германия БОРН, и екипи от италианската марка за спортни облекла Hydrogen. Всички участници ще вземат и подаръци от производителя на енергийни гелове MelliGel, а резултатите от мачовете можете да видите на www.interactive-tennis.com.

Партньори

Домакини