Матеуш Ейсмонт триумфира във финалния Мастърс на Интерактив тенис

Матеуш Ейсмонт спечели финалния Мастърс на Интерактив тенис ITL Finals 2021. Турнирът събра в MG Tennis Club осемте най-добри от любителската лига, започна със срещи в групи, след което дойдоха директните елиминации. Матеуш стигна до финала без загубен сет, като се изправи срещу един от най-опитните играчи в лигата Любен Попов. Полякът спечели срещата с 2:0 сета (6:4, 6:4) и заслужено вдигна купата.

Матеуш Ейсмонт се появи в ИТЛ през септември 2021 като за четири месеца записа три турнирни победи и 19 спечелени срещи. До последния мач от ITL Finals 2021 той не срещна съпротива от нито един играч, но съперникът му за титлата се оказа най-сериозната пречка пред първото място. И двамата започнаха двубоя за купата пределно мотивирани: Любен се бореше за трети пореден спечелен финален Мастърс, а Матеуш – за първа титла във финалите и една забележителна година без нито една загуба. Мачът беше ръководен от международния съдия Елена Андонова и беше излъчван наживо в YouTube канала на лигата.

Любен Попов влезе в срещата смело и бързо поведе с 3:1. За съжаление той изпусна възможността да дръпне в резултата с 4:1, а Матеуш взе инициативата. След като редуцира грешките си полякът обърна резултата и спечели сета с 6:4. Във втория сет Попов вкара в игра всички свои умения, но Ейсмонт беше по-прецизен и отново спечели сета с 6:4, а с него и титлата.

След триумфа си в ITL Finals 2021 Матеуш си тръгна с голямата награда на турнира – почивка за двама във винарска изба Тиквеш. Той получи приза си лично от Петър Стоименов, представител на фирма Делион, официален вносител на Тиквеш за България. Финалистите взеха награди от Препарати от Германия БОРН и MellyGel, както и специални екипи от Unseenstore.bg - официален представител на италианската марка за спортни облекла Hydrogen.

С победата си във финалния Мастърс Матеуш Ейсмонт се изкачи до второто място в ранглистата на Интерактив тенис, като пред него остана само Марк Хаджижеков. Това е предизвикателство към всички отлични играчи на ИТЛ и обещание за силни турнири през 2022.

Запис на срещата може да гледате тук: https://youtu.be/Ryzi2W1Ot3A.

Партньори

Домакини