Станислав Иванов спечели първия турнир на ITL за 2016г.

Първият турнир по тенис за аматьори от веригата ITL Sofia 2016 вече е в историята. Заедно с емоциите около Откритото първенство на Австралия над 90 любители от София излязоха на кортовете на ТК „Про спорт“, за да премерят сили помежду си в 3-те различни категории.

В ITL125, където право на участие имат начинаещи играчи, до финала достигнаха Боян Калчев и Георги Георгиев. И двамата постигнаха безапелационни победи по пътя си към мача за първото място, като Георги показа по-умела игра и триумфира с купата след 4:1, 4:1. Доброто представяне и двамата ще им позволи да повишат своя рейтинг (повече за него виж тук: линк) и да участват в по-горната категория.

В ITL250 за средно напреднали любители първенец стана Красимир Маринов, който победи на финала с категоричното 4:1, 4:1 Веселин Димитров.

При най-добрите, ITL500, станахме свидетели на завръщането на шампиона от 2013 година в лигата Петър Котев. Той с лекота достигна до двубоя за титлата, отстранявайки левичаря Светлозар Козалиев и винаги непредвидимия Иван Златков с по 2:0 сета. Негов опонент на финала беше Станислав Иванов, а срещата беше излъчена на живо в сайта на Sportal.bg. Рекорден брой зрители от цялата страна наблюдаваха мача, в който Котев влезе в ролята на фаворит, с оглед на по-големия си опит. Станислав обаче показа, че продължава с възходящото си развитие и успя да завоюва първото място след 4:1, 5:3. Пълен запис от срещата може да гледате ТУК

„Справих се доста добре с посрещането на сервиса на моя съперник. Очаквах, че ще бъде по-агресивен в своите подавания. Той се опитваше да накъсва ритъма, с използването на подсечени топки и чести излизания на мрежата, но аз намерих вярното противодействие и успях да неутрализирам силните страни в играта му“, сподели победителя, който грабна първа титла от вечерните турнири на Интерактив тенис.

Продължават срещите от вторият вечерен турнир за годината, на който домакин е най-новия тенис комплекс в София – ВИА Тенис Стар. Късно снощи във финала при начинаещите Борислав Борисов надигра Живко Тодоров с 4:0 4:2, а в категория ITL250 Емил Хинов грабна златото след трудна победа над Румен Баев с 4:2 5:4

Напомняме, че турнирите на Интерактив Тенис са отворени за всички любители на тениса, като още не е късно да се запишете за участие в третия вечерен турнир от ITL Sofia 2016 . Домакин на турнира е комплекс„15:40“, намиращи зад стадион Академик. Мачовете от категория ITL125 започват от 8 февруари, срещите от по-горната категория стартират седмица по-късно, а двубоите при най-добрите (ITL 500) са от 22 февруари.

Всеки, който иска да се запише, може да го направи тук: www.interactive-tennis.com

Партньори

Домакини