Вицешампион по плажен волейбол спечели турнира за начинаещи на Про Спорт

Николай Атанасов, който е вицешампион от националната лига по плажен волейбол пребори конкуренцията на 23-ма тенис ентусиасти, за да спечели първото място в най-ниската категория, за начинаещи, от 14-я вечерен турнир по тенис за любители „Лото“. 

Последният турнир за 2016-а за това ниво се проведе на кортовете на Про Спорт. На финала на състезанието Николай се справи по изключително драматичен начин с Георги Николов като шампионският тайбрек трябваше да определи победителя. Атанасов показа по-стабилни нерви, спечели дългия гейм с 10:8 точки и заслужи купата на шампиона още при дебютното си участие във вечерните турнири „Лото“. С успеха си Николай ще повиши своите показатели и ще премине в по-горното ниво в началото на 2017.. Причината за това е уникалният тенис рейтинг, чрез който реално се следи развитието на любителите. Благодарение на този рейтинг всеки участник има възможността да играе със съперници на своето ниво, да се развива и да изпитва удоволствие от играта.

„Георги започна по-плахо и ми даде инициативата в първия сет. Допускаше много грешки и аз успях бързо да го спечеля. След това обаче той започна много по-ефективно да използва подсечения си бекхенд. Това много ме затрудни. Аз започнах да греша повече и напълно закономерно се стигна до шампионския тайбрек, обясни след успеха си Атанасов – „Започнах лошо с 0:3 точки, защото първоначалната ми тактика да задържам топката и да чакам негови грешки не работеше. Опитах се да наруша ритъма му с къси топки и излизане на мрежата. Благодарение на тази промяна се завърнах в резултата и в крайна сметка стигнах до победата“.  

Повече информация за веригата и начините, по които може да се включите, ще намерите тук: www.interactive-tennis.com

Партньори

Домакини