Едиз Батран не успя да затрудни шампиона на ITL

Изигра се финалът на първия за сезона любителски тенис турнир "CORTEXSPORT CUP", който е част от ITL SEASON 2014. Участие в него взеха 40 любители на тениса от София.

Организаторите съставиха схемата така, че поставените осем в нея да почиват по време на първи и втори кръг. По този начин се даде шанс на аутсайдерите в турнира да изиграят по-вълнуващи и равностойни мачове в първи и втори кръг. Така най-достойните от тях достигнаха до осминафиналите.

До финала без изненади достигнаха първите двама поставени Илия Стоянов срещу Едиз Батран. Финалът бе повече от обещаващ още повече, че двамата нямаха официална среща помежду си. В тази среща Батран се бе амбицирал да свали шампиона на ITL SEASON 2013/14 - Стоянов.

Maчът започна обещаващо за Еди, който до 4 гейм и резултат 2-2 се държа съвсем равностойно на корта. Именно в този момент дали от умората, или липсата на концентрация, той започна да прави нетипични за него грешки, с които загуби последвалите 7 гейма. Така с резултат 9-2 Илия Стоянов продължи серията си от осем поредни победи. Двамата финалисти получиха тениски BABOLAT осигурени от спонсора на турнира - cortexsport.com.

КЛАСИРАНЕ ВИЖТЕ ТУК!

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

Партньори

Домакини