Нов регламент и бонуси от Интерактив Тенис за 2017 година

През 2017-а Интерактив тенис лига предлага на своите приятели и нови участници разнообразни нововъведения, свързани с правото на участие в лигата, членството в нея, времетраенето на мачовете, както и с разпределението на точките в годишната ранглиста.  

НОВ РЕГЛАМЕНТ
Една от най-важните промени е, че всеки желаещ може да се запише за участие в турнирите от сериите “ITL Sofia Tour 2017”. В почти всички тенис лиги за любители в България има ограничения, които не позволяват на бивши професионални тенисисти (такива, които имат класиране за ранглистата на Българската федерация по тенис), да участват в любителски състезания. От 2017-а Вечерните турнири приветстват с „добре дошъл“ всеки почитател на играта, независимо дали е тренирал и играл професионален тенис в миналото си или за пръв път ще излезе на корта в състезателна обстановка.  

В началните кръгове на всеки турнир от категории 125,250 и 500 на “ITL Sofia Tour 2017” мачовете ще продължават до 60 минути, като изключение ще правят Мастърс турнирите от категория 1000. От 1/4-финал насетне двубоите ще бъдат без времево ограничение. При изтичане на времето срещата се прекратява, а победител е играчът с повече геймове в актива си. При равни геймове се играе решителна точка, като се тегли жребии кой да сервира. При желание от двете страни срещата може да бъде доиграна за друг ден и час стига програмата да го позволява. При завършване на срещата по-рано, участниците в нея могат да използват останалото време за тренировка.  
От 2017-а година в категория 125 вече право на участие ще имат и тенисисти с ИТН10 и ИТН9. В категория 250 могат да се включат както играчите с вече споменатото ниво на умения, така и тези с ИТН8. Категория 500 е отворена за всички желаещи, независимо от способностите им. 

ЧЛЕНСТВО 2017-та
От 2017-а година Интерактив тенис лига дава възможност на всеки участник да стане член на веригата вечерни турнири, като това ще му донесе редица предимства и специални придобивки. Членството става след придобиването на членска карта "Bronze", "Silver" или "Gold", която ви дава следните бонуси:  

- Участие в годишната ранглиста на Интерактив тенис лига. В края на годината най-добрите ще получат специални награди.  - Придобиват правото да получат възнаграждения от отделните турнири. Само членовете на лигата получават възможността да печелят точки и награди както за генералното класиране, така и от индивидуалните състезания.  
- Намаления от входната такса за отделните турнири. 
- Ексклузивна фланелка на ИТЛ от BABOLAT. 
- 10% отстъпка за всички продукти в магазините на Спорт Депо, които са на редовна цена.
- Гарантирани най-малко два мача с една платена такса за участие в турнир (при загубен мач в първи кръг, участието в следващия турнир е безплатно. Отнася се само за категории 125,250 и 500 ) 
- 4 Ваучера за безплатен кордаж от BABOLAT 
  


КАКВО НАПРАВИХМЕ
И през изминалата 2016 година вечерните турнири на Интерактив тенис в София се утвърдиха като едни от най-предпочитаните състезания по тенис за любители в България. Като освен традиционните участници, на кортовете видяхме и много нови почитатели на играта. Въпреки че турнирите се провеждаха в столицата, в тях се включиха и играчи от Благоевград, Пловдив, Дупница и други градове.  

Най-впечатляващото е, че през 2016-а година, 348 почитатели на тениса станаха част от събитията на Интерактив тенис, а общият брой на турнирите през годината беше над 50!  
 
Още в началото на 2016-а, Интерактив Тенис привлече като основен партньор най-голямата верига спортни магазини в България – „Спорт Депо“. Ръководството на компанията реши да инвестира в развитието на любителските турнири чрез италианската марка „Лото“, която даде и името на веригата от вечерните надпревари. Най-мощната онлайн платформа за спортна информация у нас, Sportal.bg, се грижи за актуалното публикуване на всяка новина, свързана с турнирите. Вече втора година медията спомага за развитието и популяризирането на състезанията и в бъдеще това партньорство ще продължи да се развива.  

Организацията на вечерните турнири „Лото“ нямаше как да бъде възможна без Интерактивния тенис номер (ИТН), който всеки участник в лигата получава още при регистрацията си на сайта. ИТН беше въведен за пръв път в България от нас в края на 2014-а. Благодарение на него играчите се разпределят спрямо моментните им възможности в три различни категории турнири – 125, 250 и 500. По този начин се гарантира равнопоставеност и конкурентни мачове срещу съперници от сходно ниво на подготовка и умения. В резултат на това разпределение през цялата 2016-а година станахме свидетели на вълнуващи двубои, като по този начин всички играчи получиха възможност да намерят своето място в тенис обществото и да развият способностите си, преминавайки в погорно ниво. Партньори

Домакини