Борислав Константинов извоюва първа титла във Вечерните турнири „Лото“

Борислав Константинов спечели първата си титла от Интерактив тенис, след като на финала в категория ITL 250 на Петия вечерен турнир „Лото“ победи Константин Янов с 4:0, 4:0. Борислав е един от пионерите на тенис лигата и участва в мачове от първия й ден. Той се върна в надпреварата след една година пауза и два загубени финала, и показа отлична игра.

Мачът за първото място започна без предварително опознаване. Борислав предложи агресивни удари, а Константин се опитваше да неутрализира атаките му със защитен стил и връщане на всички топки в игрището. Стратегията на изчакване обаче не се оказа печеливша, а Борислав проби подаването на съперника си във втория и в четвъртия гейм, и спечели първия сет с 4:0. Вторият сет продължи в същия стил, а решаващ се оказа третият гейм, в който Константин имаше сериозни шансове да вземе подаването си и да се бори за нещо повече в мача. Поведе с 40:15, но отново направи няколко грешки и изпусна гейма. Така Борислав затвори срещата с 4:0, 4:0 и стана шампион в категория ITL 250.

„Много съм доволен от победата – каза той след края на мача. – Връщам се в игра на сингъл след доста дълго прекъсване и срещи само на двойки. Финалът не беше лесен, въпреки че резултатът оставя друго впечатление. Поздравявам Константин, защото той се бореше за всяка топка. В ключовите моменти обаче не можа да спечели важните точки и загуби. В този турнир имах още две много трудни срещи – с Добромир Маринов в първия кръг и с Тихомир Желев на полуфинала. Доволен съм от себе си, защото сервисът ми работеше и ударите ми се получаваха. Нямам особени амбиции да ставам по-добър на сингъл, но би било добре да се движа по-добре по корта. Въпреки че финалът беше кратък, се уморих, но за това е виновно и теглото ми от 120 кг. Призовавам всички любители на тениса, които искат да напредват, да се включат в турнирите на Интерактив тенис. Форматът на игра и разпределянето на участниците според индивидуалния им рейтинг дава възможност да се изправяш срещу равностойни съперници и да трупаш ценен опит. В турнирите излизаш срещу различни играчи, с различен стил и се учиш да се адаптираш бързо. А с треньор или с един партньор това трудно се получава.

От Интерактив тенис информират, че до петък, 14 април, е отворено записването за надпреварата в категория ITL 250 от Шестия вечерен турнир „Лото“, който започва на 17 април на кортовете на тенис комплекс „Диана“. До 21 април е отворена схемата за турнира в категория ITL 500 от Шестия вечерен турнир. Желаещите могат да се запишат на сайта на Интерактив тенис www.interactive-tennis.com .

Партньори

Домакини