Георги Гелков спечели втория си турнир в ИТЛ след две години прекъсване

След повече от две години прекъсване Георги Гелков спечели втория си турнир в Интерактив тенис. На финала в категория ITL 125 от Шестия вечерен турнир „Лото“ той се наложи над Александър Янев с 4:2, 4:1. Георги е един от аматьорите, които участват в състезанията на Интерактив тенис от основаването на лигата, но след първата си купа се оттегли от корта заради контузия. След двегодишна пауза обаче завръщането му беше триумфално – още в първото си състезание той извоюва първо място и стана шампион в категория ITL 125. По същото време Георги участва и в надпреварата от категорията за средно напреднали ITL 250, където стигна до полуфинал.

Срещата между Георги Гелков и Александър Янев започна равностойно и вървеше точка за точка до 2:2 гейма. В петия гейм Сашо поведе в резултата, но не само че не успя да вземе подаването си, но и позволи на съперника си да го пробие. В шестия сет Сашо отново имаше предимство, но Георги пак успя да го неутрализира и спечели първия сет с 4:2. Вторият сет се разви по същия сценарий, като първия. След равностойна игра Сашо допусна няколко непредизвикани грешки в най-важните разигравания и загуби сета с 4:1.

„Сашо играеше много добър и грамотен тенис и не ме превъзхождаше технически – коментира след мача Георги Гелков. – За мой късмет в 2-3 случая се оказах по-устойчив психически и това беше единствената причина да спечеля. Успях навреме да се адаптирам към играта му и да неутрализирам атаките му с разнообразна игра. За мой късмет и първият му сервис не влизаше. Впечатлен съм от високата мотивация и отличната игра на участниците във вечерните турнири „Лото“. Оказва се, че за тези две години и половина, през които отсъствах, лицата са се сменили почти изцяло. Сега играят млади момчета, които са запалени по аматьорския тенис. Ще продължа участието си в Интерактив тенис, но първо ще си дам малка почивка.“

Състезанията на ИТЛ продължават със срещи от Шестия вечерен турнир, категории ITL 250 и ITL 500 и с първите мачове от Седмия вечерен турнир, категория ITL 125. Отворено е записването за три от предстоящите надпревари на лигата, които ще се играят на кортовете на Националния тенис център. До петък, 28 април, се приемат заявки за участие в Седмия вечерен турнир, категория ITL 250, а до 5 май е отворена схемата на Седмия вечерен турнир ITL 500. На 18 май в Борисовата градина започва първият Мастърс от ITL Sofia Tour 2017. Записването е отворено до 12 май, а в схемата ще влязат 64 играчи. Желаещите могат да получат повече информация и да се запишат на сайта на Интерактив тенис http://www.interactive-tennis.com .

Партньори

Домакини